Na prijedlog Komiteta za bezbjednost

Sarajevo - Zrinjski bez gledatelja

Takmičarska komisija N/FSBiH na prijedlog Komiteta za bezbjednost je danas donijela odluku po kojoj će pomenute utakmice biti odigrane bez prisustva gledatelja.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2023. u 19:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Premijer ligi BiH je sve moguće. U sezoni kada više od polovine klubova svoje utakmice igra na zamjenskim stadionima, donešene su nove odluke koje će dodatno pokvariti ukupni dojam. Kao što je poznato u drugi dio prvenstva Zrinjski, Sarajevo, Sloboda, Tuzla City, kao momčadi koje svoje utakmice igraju na zamjenskim stadionima.

U prvom dijelu su dva velika derbija odgođena odnosno prolongirana upravo zbog problema sa stadionima, te nemogućnošču organizaranja istih.

Podsjećamo, Velež nije mogao ugostiti Zrinjski u Gabeli, Sarajevo Željezničar u Zenici. Sada je tim s Koševa odlučio prihvatiti ponudu Veleža, pa će utakmicu protiv Zrinjskog igrati u Vrapčićima, ali ne i protiv Željezničara. Sarajevski derbi će se igrati u trening kampu NS BiH, što je svakako jedan od presedana, pored toliko stadiona u BiH. Kakvih, takvih.

Uz sve, to Takmičarska komisija N/FSBiH na prijedlog Komiteta za bezbjednost je danas donijela odluku po kojoj će pomenute utakmice biti odigrane bez prisustva gledatelja. Odluke je donesena sam par sati nakon što je FK Sarajevo objavio informaciju o tome na koji način će se prodavati ulaznice za nedeljni susret.

Ostaje pitanje ako će se već neke utakmice igrati na zamjenskim stadionima bez gledatelja, zašto nisu recimo odigrane u prvom dijelu sezone, ali to je samo jedno od pitanja na koje odgovora nema.

Kopirati
Drag cursor here to close