Protiv Zrinjskog i Željezničara

Sarajevo će domaćin biti na stadionu Veleža?

Zenica otpada, vrlo vjerojatno i Doboj Kakanj, pa Sarajevo planira prve dvije domaće utakmice protiv Zrinjskog i Željezničara igrati na stadionu Rođeni u Mostaru.
Sport / Nogomet | 16. 02. 2023. u 00:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije drugi dio prvenstva još počeo, a već sada se problemi iz prošle polusezone sezone "kopiraju". Od stadiona koju se krenuli u zamjenu terena, jako malo ih je završeno.

Jedan u Banja Luci, drugi je onaj Veleža iako na njemu još uvijek nitko nije trenirao, niti je odigrana bilo kakva utakmica. U Tuzli traju radovi, Sarajevu također, Zrinjski je čekao kraj polusezone da bi krenulo u realizaciju projekta.

Ako ove dodamo podatak da je teren na Bilinom polju problematičan a tamo treba igrati reprezentacija, onda je puno otvorenih pitanje. Gdje će tko igrati, gdje se može, gdje ne. Sloboda, Sarajevo, Zrinjski, Tuzla City će morati igrati na nekim "zamjenskim" stadionima. Zrinjski je izabrao "Bare" i Čitluk, Sloboda i Tuzla City imaju Banoviće, Srebrenik, dok je Sarajevo u najvećem problemu.

Zenica otpada, vrlo vjerojatno i Doboj Kakanj, pa Sarajevo planira prve dvije domaće utakmice protiv Zrinjskog i Željezničara igrati na stadionu Rođeni u Mostaru.

Zanimljivo, u prvom dijelu sezone derbiji poput onih Sarajevo - Željezničar i Velež - Zrinjski su odgađani jer se nisu mogli igrati na zamjenskim stadionima. Problematičan je bio sigurnosni aspekt, ali i činjenica da nema gostujućih navijača na tim stadionima. Velež je spreman izaći u susret Sarajevu, ostaje pitanje kakve će odluka biti Komiteta za takmičenje NS BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close