Novo pojačanje

Sarajevo u proljeće ulazi puno jače: Potpisao i Vrančić

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić novi je igrač Fudbalskog kluba Sarajevo.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2023. u 10:34 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radi se o jednom od najzvučnijih transfera u povijesti Premijer lige BiH s obzirom na to da je Vrančić do ove zime bio član engleskog tima Stoke City.

"Mario se Sarajevu pridružuje iz Rijeke s kojom je potpisana posudba koja će trajati do kraja aktualne sezone. Karijeru je počeo u njemačkom Mainzu gdje je prošao omladinski pogon i debitovao za prvi tim pod palicom jednog od najboljih svjetskih trenera današnjice, Jurgena Kloppa", priopćeno je iz FK Sarajevo.

Vrančić je jedno u nizu pojačanja Sarajeva koje na proljeće ulazi s puno jačom ekipom nego je bila na jesen. Prije Vrančića došli su brojni igrači i to za ne male iznose.

Najzvučniji je povratnik Besim Šerbečić koji je stigao iz Aalesunda. Prije Šerbečića Sarajevo je kupilo Renana Oliveiru iz Žalgirisa za 170.000 eura, Giorgija Guliashvilija iz gruzijskog Saburtala za 120.000 eura, te Almedina Ziljkića iz ljubljanske Olimpije za 100.000 eura.

Uz njih četvoricu, kao slobodni igrači došli su Francis Kyeremeh (Žalgiris, Litva), Ilija Martinović (Pakhtakor, Uzbekistan) i Slaviša Radović (Lipeaja, Latvija), te Ivan Borna Jelić Balta koji je stigao na posudbu iz poljske Wisle.

Kopirati
Drag cursor here to close