Traže smjenu čelnih ljudi

Horde zla proglasile opći bojkot na svim tribinama

Ovo je drugi put u nešto više od godinu dana da Horde zla iskazuju nezadovoljstvo radom čelnika voljenog kluba.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2023. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, Horde zla, proglasile su opći bojkot dok traže smjenu gotovo kompletnog rukovodstva kluba, piše Klix.ba.

Horde zla su sinoć organizirale sastanak na kojem su sve zaljubljenike u bordo boju obavijestili o načinima na koje se misle boriti protiv čelnika voljenog kluba, te je održana svojevrsna panel-rasprava koja je rezultirala definitivnim proglašenjem bojkota na svim tribinama.

Horde zla su ogorčene radom čelnika Fudbalskog kluba Sarajevo, a kap koja je prelila čašu je bilo nedavno imenovanje Mirze Varešanovića za novog šefa stručnog stožera s obzirom da je u prošlosti u mnogo navrata ušao u sukob s navijačima Bordo tima.

Još ranije su najavili, kako kažu, borbu protiv nekompetentnih ljudi koji se trenutno nalaze na pozicijama u klubu, a koji svojim postupcima blate renome FK Sarajevo.

Zbog toga traže ostavke direktorice Ajle Alimanović, trenera Mirze Varešanovića i donedavnog sportskog direktora Emira Hadžića, koji je nakon smjene promoviran na poziciju direktora skauting službe za Balkan u okviru VTCY Sports grupe.

Ovo je drugi put u nešto više od godinu dana da Horde zla iskazuju nezadovoljstvo radom čelnika voljenog kluba.

Prije godinu i po Horde zla su počele tražiti ostavke od čelnika kluba - direktorice Sabrine Buljubašić, predsjednika Skupštine Valentina Ilievskog i predsjednika kluba Damira Kasuma.

Navijači Sarajeva su bili istrajni i do kraja listopada 2021. godine su sve tri osobe podnijele ostavke i napustile klub, a vidjet ćemo hoće li i sada uspjeti u svojim namjerama.

Kopirati
Drag cursor here to close