Dvije utakmice, dvije pobjede

Sarajevo bolje od Sloge iz Doboja

Na izjednačenje se čekalo do 48.minute kada Mulahusejnović postiže gol. Taj gol kao da je bio najava preokreta.
Sport / Nogomet | 31. 07. 2022. u 00:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz Široki Brijeg, Sarajevo je druga momčad lige koja je ostvarila dvije pobjede u isto toliko odigranih utakmica. U susretu igranom na stadionu Asim Ferhatović Hase, bordo tim je savladao novajliju u društvu najboljih, Slogu iz Doboja 4:2. Iako je završilo sigurnom pobjedom domaćina, na terenu su se stvari razvijale nešto drugačije.

Gosti su iz prvog napada stigli do prednosti. Nakon kontre, Dizdarević zaustavlja prvi pokušaj igrače Sloge, ali ne i drugi Stevanovića. U nastavku utakmice igrači Sarajeva će propustiti nekoliko prilika, u centru pažnje bio mladi Varešanović.

Na izjednačenje se čekalo do 48.minute kada Mulahusejnović postiže gol. Taj gol kao da je bio najava preokreta. Ikić je u 60.minuti šutirao, lopta je odskočila ispred golmana Trake i završila u mreži gostiju. Tri minute kasnije već je bilo 3:1, ovaj je opet Trako loše reagirao, a poklon je iskoristio Džafić. Na pet minuta prije kraja, utakmica ulazi u neizvjesne vode, Dadić je smanjio na 3:2. Konačnih 4:2 postavlja Ahmetović u 89.

Kopirati
Drag cursor here to close