Velike ambicije opet udarile u zid?

Borcu samo bod, Lalatović diže sidro?

" Ispao sam od poluamatera, danas je trebalo da bude 4:0! Došao sam za iste pare kao u Kragujevcu, nisam došao zbog para, želio sam trofej. Mora nešto da se mijenja, šta ja imam da pričam...
Sport / Nogomet | 19. 07. 2022. u 00:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neke stvari se definitivno teško mijenjaju kada je u pitanju bh nogomet. Uostalom, iste stvari se dešavale u Borcu na početku prošle sezone. Eliminacija od Linfielda, loš start u sezoni, promjene trenera. Do kraja se u suštini Borac nije opravio iako je izborio Europu. Ali ambicije su bile ipak nešto drugačije, pričalo se o klubu koji je trebao proći što dalje u Europi, koji se trebao boriti za naslov prvaka.

Iste stvari se događaju na početku nove sezone. B36 sa Farskih Otoka je poprilično uzdrmao Borac, koji je u prvoj narednoj utakmici u prvenstvu osvojio samo bod. Vodio je Borac 2:0 protiv novajlije u ovom društvu Sloge, Vojnović i Meleg su bili strijelci u prvih dvadeset minuta, ali je Sloga za tri minute anulirala svoj zaostatak preko Stevanovića i Milakovića.

Nakon utakmice trener Borca Nenad Lalatović je odlučio ponuditi ostavku. Sa samo tri odrađene službene utakmice na klupi ovog kluba.

" Igrači moraju da ostanu, ja ne! Ovo je za mene takav šamar, nikad nisam dao otkaz u 12 godina. Ispao sam od poluamatera, danas je trebalo da bude 4:0! Došao sam za iste pare kao u Kragujevcu, nisam došao zbog para, želio sam trofej. Mora nešto da se mijenja, šta ja imam da pričam... Ovo je moralni čin zbog navijača i podnosim ostavku zbog navijača i divnih ljudi koji vode klub. To je moralni čin, imao sam ogromnu želju, ima tu još nekih stvari, ali nije bitno, razočaran sam. Najbolje je da Nenad ode, ispao sam iz Evrope, kada je već svima smetnja", rekao je Lalatović nakon utakmice u Modriči.

Kopirati
Drag cursor here to close