Bayern otpustio Salihamidžića i Kahna

Salihamidžić: Vjerujem da smo bili na dobrom putu

"Želio bih se zahvaliti svim igračima, trenerima, cijelom timu koji stoji iza ekipe i osoblju s kojim sam radio. Bilo je sjajno, vjerujem da smo bili na dobrom putu, volio bih nastaviti ovaj posao, ali poštujem odluku uprave kluba" rekao je Hasan.
Sport / Nogomet | 27. 05. 2023. u 19:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju je čini se otkaz bio spreman bez obzira na krajnjih ishod posljednjeg kola. Jer kako drugačije objasniti činjenicu da su legende Bayerna Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn smijenjeni nakon osvojenog naslova prvaka.

Uprava kluba je za sve ono što se dešavalo u posljednjih nekoliko mjeseci, za lošije rezultate i turbulencije u klubu detektirala igračke legende kao najveće krivce. Hasan je bio na utakmici protiv Kölna, dok je Kahn izostanak pravdao bolešću, neki sumnjaju kako je legendarni golman već bio upoznat sa sudbinom.

"Sve ovo što se dešavalo nakon zimske pauze, različiti stavovi oko smjera u kojem treba da ide naš tim doveli su do toga da smo s Hasanom Salihamidžićem dogovorili raskid ugovora odmah. Odluka je bila teška za nas. Hasan je bio ključan u svim našim nacionalnim i međunarodnim uspjesima od 2017. godine, uključujući osvajanje Lige prvaka, šest njemačkih prvenstava, Europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. U konstruktivnom razgovoru punom poštovanja, Uli Hoeneß i ja priopćili smo svoju odluku", rekao je član uprave kluba Herbert Hainer. Nakon otkaza, kratko se oglasio i sam Salihamidžić.

"Ponosan sam što sam skoro šest godina radio za Bayern. Želio bih se zahvaliti svim igračima, trenerima, cijelom timu koji stoji iza ekipe i osoblju s kojim sam radio. Bilo je sjajno, vjerujem da smo bili na dobrom putu, volio bih nastaviti ovaj posao, ali poštujem odluku Nadzornog odbora. Bayern je iznad svega, našoj momčadi i našim navijačima želim koheziju i uspjeh."

Kao jedan od najvećih igrača s ovih prostora Hasan je s Bayernom u periodu između 1998. i 2007. godine šest puta osvajao naslov prvaka, četiri puta Kup Njemačke, Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, te još četiri puta DFB liga Kup.

Kopirati
Drag cursor here to close