Spas u zadnji čas

Salernitana dobila novog vlasnika

Kao što je poznato od ranije, klub iz kako se obično kaže drugog najjužnijeg grad u Serie A imao je rok do petka pronaći novog vlasnika kako bi ostao barem za sada prvoligaš i novogodišnje čudo se dogodilo.
Sport / Nogomet | 02. 01. 2022. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijači Salernitane su dobili najbolji mogući poklon, posljednjeg dana sada već prošle godine. Njihov klub je izbjegao izbacivanje iz lige jer je povjerenstvo prihvatilo ponudu za kupnju kluba posljednjeg dana 2021. godine.

Kao što je poznato od ranije, klub iz kako se obično kaže drugog najjužnijeg grad u Serie A imao je rok do petka pronaći novog vlasnika kako bi ostao barem za sada prvoligaš i novogodišnje čudo se dogodilo. Pojavio se sa svojom ponudom u posljednji trenutak 43-godišnji vlasnik internetskog sveučilišta Pegasus Daniele Iervolino.

Njegovo prihvaćanje ponude omogućilo je klubu da igra sljedećih 45 dana, a za to vrijeme moraju završiti dogovor.Klub je prošle sezone probio u Serie A, ali se našao u problemima zbog FIGC pravila, jer je Salernitana bila dijelom u vlasništvu Claudija Lotita, vlasnika Lazija.

Pravila FIGC-a ne dopuštaju klubu s istim vlasništvom da igra u istom rangu natjecanja.Tako je klub u lipnju krenuo u organizaciju prodaje kluba do 31. prosinca. Prošlog mjeseca tražili su novi rok, rekavši da nisu dobili nijednu dobru ponudu, ali su nadležni odbili njihov zahtjev.

Za La Gazzetta dello Sport rekao je da će učiniti sve da klub ostane u elitnoj talijanskoj ligi. Prihvaćanje ponude omogućilo je klubu da igra sljedećih 45 dana, a za to vrijeme moraju završiti dogovor. Na ovaj način je Salernitana dobila jednu poprilično tešku i neugodnu bitku, međutim, tu svakako problemima nije kraj, jer momčad i dalje drži uvjerljivo posljednje mjesto na tabeli s svega osam osvojenih bodova i posljednjem pobjedom koju je ostvarila krajem desetog mjeseca sada već prošle godine u gostima kontra Venezije. Od zona opstanka je udaljena osam bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close