Poruka treneru Milana

Sacchi: Promjena sustava je poput priznanja da je trener bio u krivu

"Posao trenera je pridobiti nogometaše i gnjaviti ih dok ne učine ono što želi", naglasio je Sacchi koji je s Milanom osvojio devet trofeja, dva puta zaredom Kup prvaka, Interkontinentalni Cup, Europski Superkup.
Sport / Nogomet | 07. 02. 2023. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvorac slavnog Milana s kraja osamdesetih i početkom osamdesetih, legendarni Arrigo Sacchi je poprilično oštro kritizirao aktualnu momčad i njenog stratega Stefana Piolija nakon poraza u velikom derbiju. Nije ni čudo, jer Milan je pet utakmica bez pobjede, izgubili su posljednje tri od Lazija, Sassuola i Intera uz gol razliku 2:10.

"Milan više nije momčad, osobito u izdanju iz prvog poluvremena. Inter nije imao pravog protivnika, nego sparing-partnera. Milanovi igrači su samo trčali za protivnicima i stalno su za njima kasnili. Nisu ih pritiskali ili preduhitrili, a previše labavo su ih čuvali. Nisu imali niti jedan udarac u prvom poluvremenu. Bio je to Interov monolog u kojem se nije morao ni oznojiti, a dominirao je.

Ne treba zaboraviti da je Pioli napravio sjajan posao, ali u derbiju je sve poništio svojim odabirima. Bila je pogreška promijeniti načela i shemu momčadi. Istina je da su Theo Hernandez i Olivier Giroud iscrpljeni Svjetskim prvenstvom, ali to ne znači da morate mijenjati formaciju", naglasio je Sacchi aludiravši na činjenicu da je Milan igrao s petoricom u zadnjoj liniji.

Kaže kako se i na drugačije načine može biti defenzivan.

"Mogli su uvesti još jednog veznjaka ako se Giroud i Leao ne vraćaju. Obrana s petoricom znači da su izgubili sigurnost. Izgledali su uplašeno, čak i prestravljeno.  Promjena sustava je poput priznanja da je bio u krivu. Posao trenera je pridobiti nogometaše i gnjaviti ih dok ne učine ono što želi, naglasio je Sacchi koji je s Milanom osvojio devet trofeja, dva puta zaredom Kup prvaka, Interkontinentalni Cup, Europski Superkup.

Kopirati
Drag cursor here to close