istraga traje već šest godina

Rui Costa optužen zbog namještanja utakmica

Rui Costa je na mjestu predsjednika naslijedio Luísa Filipea Vieiru koji je bio uhapšen u sklopu istrage o operaciji "Crveni karton" o navodnim poreznim prijevarama i pranju novca.
Sport / Nogomet | 08. 01. 2023. u 21:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako prenose mediji u Portugalu, pokrenuta je istraga protiv Benfice i njenog predsjednika Ruija Coste zbog namještanja utakmica. Radi se zapravo o proširenju ranije istrage.

Vlasti u Portugalu već neko vrijeme istražuju događaje u Benfici u periodu od 2016. do 2020. godine, a sada je istraga proširena na period sve do danas pa je obuhvaćen i legendarni Rui Costa, bivši nogometaš Fiorentine i Milana kojeg se sumnjiči za namještanje utakmica. Rui Costa je na mjestu predsjednika naslijedio Luísa Filipea Vieiru koji je bio uhapšen u sklopu istrage o operaciji "Crveni karton" o navodnim poreznim prijevarama i pranju novca.

Pored Vieire u toj akciji još tri osobe su tada privedene, Vieirin sin Thiago, biznismen José Antonio dos Santos – poznat kao " Kralj pilića " te agent Bruno Macedo. U vrijeme vladavine Luísa Filipea, Rui Costa je bio zaposlen u administraciji.

"Poslije objavljene vijesti o ovoj temi, možemo potvrditi da se od 3. siječnja vodi istraga protiv kluba, protiv svih članova Upravnog odbora od 2016. do 2020. godine, ali i svih onih koji su aktualno rukovodstvo kluba", stoji u saopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close