Benfica zna prodati

Chelsea spreman za Fernandeza dati 127 milijuna

Ako Benfica i Chelsea završe posao, momčad iz Lisabona će kompletirati svoju listu vrhunskih transfera, deset najvećih u kojima je klub zaradio vrtoglavih 630 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 03. 01. 2023. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se da je Benfica na najboljem putu da realizira veliki transfer. Enzo Fernandez je obilježio nedavno završeno Svjetsko prvenstvo sjajnim golom protiv Meksika, bio je asistent kontra Poljske, cijeli turnir je igrao na visokoj razini, mnoge je čak i iznenadio. Posebno one koji recimo nisu imali prilike da prate argentinsku ligu posljednjih sezona.

Fernandez je bio iznimno važna figura u veznom redu Argentine definitivno. Arsenal, Manchester United i još neki klubovi su bili spremni dobro "istresti" vreću, ali Benfica je tražila više. Kako sada stvari stoje, Fernandez bi trebao prijeći u Chelsea za nevjerojatni iznos od 127 milijuna eura čime će postati najskuplji transfer u povijesti Premier lige. Skinut će rekord kojeg je na ljeto 2021. postavio Jack Grealish prelaskom iz Aston Ville u Manchester City za 117.5 milijuna eura.

Ne samo to, nego bi 21-godišnji igrač Benfice postao šesti najskuplji igrač u povijesti nogometa, iza Neymara (222), Mbappéa (180), Dembelea (140), Coutinha (135) i Joaoa Felixa (127.2). Navodno je i sam Fernandez izvršio određeni pritisak na Benficu, jer se nije pojavio na posljednja dva treninga pokazavši što jasno misli i dilemama u njegovom klubu oko visine transfera.

Fernandezova otkupna klauzula iznosi 120 milijuna eura, a Chelsea je odlučio platiti sedam milijuna eura više, sve kako bi se osigurali ispred ostalih kandidata. Ako Benfica i Chelsea završe posao, momčad iz Lisabona će kompletirati svoju listu vrhunskih transfera, deset najvećih u kojima je klub zaradio vrtoglavih 630 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close