Puklo na relaciji trener - igrači

Benfica otpustila Jorgea Jesusa

Na kraju je ceh platio iskusni stručnjak koji je u prvom mandatu na klupi Benfice od 2009. do 2015. godine osvojio čak deset trofeja.
Sport / Nogomet | 29. 12. 2021. u 00:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako mediji u Portugalu pišu kako se radi o službenom sporazumnom raskidu ugovora, bolji poznavatelji prilika tvrde kako je sve puklo na relaciji trener - igrači ili bolje rečeno Jorge Jesus - Pizzi.

Na kraju je ceh platio iskusni stručnjak koji je u prvom mandatu na klupi Benfice od 2009. do 2015. godine osvojio čak deset trofeja. Nakon odlaska iz Benfice, Jorge je vodio Sporting, Al Hilal i Flamengo. Kao tener Flamenga je napravio sjajan posao jer je u kratkom intervalu osvojio sve što se moglo. Od naslova prvaka, do Cope, izgubio je tek finale Svjetskog klupskog prvenstva.

U posljednjem nastupu pod vodstvom Jorgea Jesusa, Benfica je od velikog rivala Porta izgubila utakmicu osmine finala tamošnjeg Kupa (0:3). Jorge Jesus klub ostavlja na trećem mjestu prvoligaške ljestvice (četiri boda manje od Porta i Sportinga), dok momčad kasnije u sezoni očekuje i dvije utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Ajaxa.

Jorge Jesusa na klupi će privremeno zamijeniti Nelson Verissimo, dosadašnji pomoćnik koji će debitirati u najtežoj mogućoj utakmici - prvenstveno gostovanje kod Porta 30. prosinca

Kopirati
Drag cursor here to close