Afera klađenja

Roma stala u obranu Zalewskog i El Shaarawyja

Talijanska Roma u četvrtak je objavila priopćenje za javnost u obranu dvojice svojih igrača, Nicole Zalewskog i Stephana El Shaarawyja, za koje kruže glasine u moguću umiješanost u aferu sportskog klađenja koja potresa talijanski nogomet.
Sport / Nogomet | 19. 10. 2023. u 23:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Soy Calcio / Zalewski i El Shaarawy (AS Roma)

"U odnosu na indiskrecije emitirane posljednjih dana u vezi s navodnom umiješanošću nekih naših igrača u aferu sportskog klađenja, AS Roma pruža punu potporu Nicoli Zalewskom i Stephanu El Shaarawyju", stoji u priopćenju rimskog kluba.

Prema mišljenju dužnosnika Rome, Zalewski i El Shaarawy su "žrtve stalnih glasina koje nepravedno negativno utječu na njihovu reputaciju".

"Klub ima puno povjerenje u Nicolu i Stephana kada oni tvrde da nemaju ništa s ovom stvari", dodaje se.

Talijansko pravosuđe je nekoliko tjedana istraživalo tajne platforme za sportsko klađenje i otkrilo kako se navodno više od 40 nogometaša ilegalno kladilo.

Talijanski nogometni savez nakon toga je pokrenuo postupak protiv veznjaka Juventusa Nicola Fagiolija i veznjaka Newcastlea Sandra Tonalija.

Fagioli je suspendiran najmanje sedam mjeseci zbog kršenja pravila klađenja. Zabrana traje ukupno 12 mjeseci, od kojih je pet suspendirano pod uvjetom da Fagioli završi šestomjesečnu terapiju zbog problema s kockanjem i sudjeluje na najmanje deset javnih sastanaka.

Istraga protiv Tonalija još uvijek traje, a La Stampa i Il Messaggero navode kako bi veznjak Newcastle Uniteda mogao biti suspendiran na čak 16 mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close