Igrači priznali

Fagioli pristao na nagodbu, Tonaliju prijeti veća kazna

Veznjak Juventusa Nicolo Fagioli dobio sedam mjeseci zabrane igranja u sklopu nagodbe s Talijanskim nogometnim savezom u tužilaštvom.
Sport / Nogomet | 18. 10. 2023. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se već sada prča o tome kako je više od 40 igrača upleteno u kladioničarski skandal, trojica su i dalje u centru pažnje. Nicolo Zaniolo, Sandro Tonali i Nicolo Fagioli su bili privedene, pa su pušteni. Neki su priznali, a tko prizna pola mu se prašta.

Tako je veznjak Juventusa Nicolo Fagioli dobio sedam mjeseci zabrane igranja u sklopu nagodbe s Talijanskim nogometnim savezom u tužilaštvom. Fagioli je dobio 12 mjeseci zabrane, od čega pet mjeseci uvjetno, i kažnjen je s 12.500 eura.

Također će morati sudjelovati u tretmanima odvikavanja od kockanja. Prema pravilima saveza igrač za kojeg se utvrdi da se kladio na nogometne utakmice mogao je dobiti zabranu igranja na najmanje tri godine, ali Fagioli je imao blaži tretman nakon što je vlastima priznao prekršaj.

Iako je i Sandro Tonali pristao surađivati i reći istražiteljima sve što zna, on ipak vjerojatno neće proći tako dobro kao Fagioli. Veznjak Newcastlea bi navodno trebao dobiti zabranu igranja nogometa u trajanju od oko 18 mjeseci.

"Tonali se kladio na utakmice AC Milana dok je ondje bio ključni igrač, ali to nije mijenjalo konačne rezultate. U svakom slučaju, Tonali bi mogao dobiti jednogodišnju zabranu igranja nogometa", pišu Talijani.

Jednogodišnja zabrana bila bi težak udarac i za Newcastle koji ga je ovo ljeto doveo iz Milana za 64 milijuna eura te je trebao biti jedan od vođa momčadi.

Kopirati
Drag cursor here to close