Konferencijska liga

Roma lakoćom do polufinala, prošli i Marseille te Feyenoord

Poznati su polufinalni parovi Konferencijske lige pa će tako za finale igrati Leicester City protiv Rome, odnosno Marseille protiv Feyenoorda. Prve utakmice na rasporedu su 28. travnja, a uzvrati su 5. svibnja.
Sport / Nogomet | 14. 04. 2022. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz četvrtog pokušaja ove sezone Roma je po prvi puta svladala norveški Bodo/Glimt, ali bilo je to dovoljno da Rimljani i njihov trener Jose Mourinho naplate sve prijašnje muke koje su prošli protiv tog suparnika.

Roma je u skupini izgubila i remizirala protiv tog norveškog kluba, dok je Bodo u prvom četvrtfinalnom susretu, kao domaćin pobijedio 2-1.

U uzvratu nije bilo drame već je Roma uvjerljivo slavila 4-0, a najviše zahvaljujući razigranom Nicolu Zaniolu koji je postigao tri pogotka (23, 29, 49). Sve je, pak, počelo ranim pogotkom Tammyja Abrahama u petoj minuti.

U polufinalu će Roma igrati protiv Leicestera. Preokretom u Eindhovenu protiv PSV-a i pobjedom 2-1 nogometaši Leicestera su se ranije tijekom četvrtka probili među četiri najbolje momčadi.

Nizozemska će ipak imati predstavnika u polufinalu, a bit će to Feyenoord. Nakon domaćih 3-3 protiv Slavije, Feyenoord je u Pragu pobijedio 3-1.

Igrač utakmice bio je Cyriel Dessers koji je postigao dva pogotka (2, 59), dok je sve zaključio Sinisterra u 78. minuti golom za 3-1. Strijelac za Slaviju bio je Traore u 14. minuti.

U polufinalu će Feyenoord igrati protiv Marseillea koji je dva puta bio bolji od solunskog PAOK-a. Nakon 2-1 na domaćem Velodromeu, u uzvratu je Marseille slavio kao gost s 1-0, a opet je strijelac bio odlični Payet.

Kopirati
Drag cursor here to close