Konferencijska liga

Norvežani opet kobni za Romu; Pobjeda Marseillea

Nakon što su u ranijem terminu Feyenoord i praška Slavija postigli čak šest pogodaka i odigrali 3:3, jednako toliko golova upisano je u preostala tri prva četvrtfinalna susreta Konferencijske lige.
Sport / Nogomet | 07. 04. 2022. u 23:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marseille je s 2:1 svladao PAOK, Bodoe identičnim rezultatom Romu, a Leicester City i PSV Eindhoven odigrali su bez pogodaka.

Nogometaši Rome ni u trećem pokušaju ove sezone nisu pobijedili norveški Bodo. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Konferencijske lige, na norveškom tlu, Bodo je pobijedio 2-1.

Podsjetimo kako su ove dvije momčadi zajedno igrale u skupini i tada je Bodo kao domaćin deklasirao Rimljane sa 6-1. Na Olimpicu Roma također nije uspjela slomiti čvrste Norvežane, ta je utakmica završila 2-2.

U ovom dvoboju Rimljani su poveli golom Pellegrinija u 43. minuti, iako je Bodo ostavio bolji dojam do tada. U nastavku utakmice opet je aktivniji bio norveški sastav koji je izjednačio u 56. minuti. Strijelac je bio Wembangomo, ali gol ide na dušu vratara Rome Rui Patricija koji je početnički reagirao i nije uhvatio relativno lagani udarac s 20-ak metara.

U 89. minuti Bodo je prije uzvrata stekao gol prednosti i to nakon pogotka Vetlesena za konačnih 2-1.

Marseille je na svom stadionu pobijedio PAOK 2-1, a posebno je upečatljiv na Velodromeu bio trenutak u 45. minuti. Domaćin je izveo korner. Under je loptu poslao na 20 metara, a tamo ju je dočekao Dimitri Payet te iz prve fantastičnim volejom poslao pod gredu suparničkih vrata.

PAOK je ipak izvukao minimalan poraz i to nakon pogotka El Kaddourija u 48. minuti koji je ušao u igru početkom drugog dijela. Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za Marseille, dok je Antonio Mirko Čolak za goste odigrao posljednjih 15 minuta.

Leicester i PSV su odigrali utakmicu bez golova.

Podsjetimo kako je u ranijem terminu nevjerojatna bila prva četvrtfinalna utakmica između Feyenoorda i praške Slavije. Uz šest pogodaka ogled je završio bez pobjednika 3-3.

Dvoboj je ujedno bio ispunjen preokretima. Feyenoord je poveo 1-0. Potom je Slavila okrenula na 2-1, ali i Feyenoord je uzvratio te poveo 3-2. U 95. minuti Traore je zaključio ovu ludu utakmicu pogotkom za konačnih 3-3, javlja Hina.

Četvrtfinale (prve utakmice):

Feyenoord - Slavia Prag 3-3 (Sinisterra 10, Senesi 74, Kokcu 86 / Olayinka 41, Sor 67, Traore 90+5)
Bodo Glimt - Roma 2-1 (Wembangomo 56, Vetlesen 89 / Pellegrini 43)
Marseille - PAOK 2-1 (Gerson 13, Payet 45 / El Kaddouri 48)
Leicester - PSV Eindhoven 0-0

Uzvratne utakmice igraju se za tjedan dana, 14. travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close