Iskustva iz Katara

Rodriguez: Rekli su mi da se ne smijem tuširati gol

"Znate da su u nogometu svi goli kad se tuširaju, ali meni su suigrači rekli "Ne možeš to tako". Bojao sam se", ispričao je James.
Sport / Nogomet | 27. 12. 2023. u 17:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

James Rodriguez je trenutačno igrač São Paula, koji je samo jedan u nizu klubova za koje igrao u svojoj karijeri Kolumbijac. Bilo ga je u Portu, Monacu, Real Madridu, Evertonu, Al-Rayyanu iz Katara gdje je proveo jednu sezonu. Kako sam kaže, taj period je bio nekako poseban, za njega jedna vrsta noćne more.

"Život i kultura u Kataru su vrlo teški. Bila je to zemlja u kojoj se bilo teško prilagoditi. Znate da su u nogometu svi goli kad se tuširaju, ali meni su suigrači rekli "Ne možeš to tako". Bojao sam se", ispričao je James.

Otkrio je što mu je još predstavljalo problem.

"Tamo svi jedu rukama, na što mi se bilo teško priviknuti. Dijelili su mi hranu rukama, rekao sam: "Ne hvala." Tražio sam pribor za jelo i rekli su mi: "Ne, rukom", a ja sam odgovorio: "Vi ste ludi, neću jesti rukom"

U Kataru je, dodao je, običaj da se jede desnom rukom jer lijeva služi za "osobnu higijenu". No James je inzistirao na korištenju pribora za jelo. 

Za Al-Rayyan je odigrao tek 16 utakmica, postigavši pet golova i asistirajući za sedam. Potom je prešao u pirejski Olympiacos s kojim je raskinuo ugovor nakon samo šest mjeseci. Nekadašnja zvijezda Svjetskog prvenstva 2014. sada igra za brazilski Sao Paulo. Ali i u novome klubu ima poteškoća.

"Mislio sam da će nogomet ovdje biti manje zahtjevan, ali je vrlo fizički. Igra se često zaustavlja zbog prekršaja i ima puno kontakata. Mislio sam da će biti više tehnički. Ima dosta kvalitetnih igrača, ali igra je jako tvrda", požalio se James.

 

Kopirati
Drag cursor here to close