Nakon 12 dana zatočeništva

Pušten otac Luisa Diaza

"Nije bilo nikakve ponude za plaćanje, nije bilo potrebe za tim. Sve je obavljeno legalno", rekao je Diaz.
Sport / Nogomet | 11. 11. 2023. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luis Manuel Diaz, otac Liverpoolovog napadača Luisa Díaz pušten je iz zatočeništva u kojem je proveo 12 dana nakon što su ga kidnapirali pripadnici kolumbijske Vojske nacionalnog oslobođenja (ELN).

Nakon što je prošao svu liječničku i policijsku proceduru te se odmorio u društvu obitelji, Diaz stariji je održao konferenciju za medije na kojoj je pričao o detaljima zatočeništva.

"Bilo je jako teško, gotovo 12 sati bez spavanja. Iako su me tretirali dobro, nisam se osjećao ugodno. Nedostajali su mi supruga, djeca, prijatelji, moj grad" rekao je Díaz te istaknuo kako otmičarima nije isplaćena nikakva odšteta:

"Nije bilo nikakve ponude za plaćanje, nije bilo potrebe za tim. Sve je obavljeno legalno.

Novinare je zanimalo misli li se cijela obitelj nakon ovog slučaja preseliti u Englesku kod sina.

"Moja želja je da ostanem u mom gradu jer je ovo moj grad i u njemu je cijela moja obitelj. Moji roditelji su pokopani ovdje. Vlada nam je u cijelom slučaju pružila veliku podršku i vjerujem da će biti sigurno da ostanem u Barranci" istaknuo je Díaz.

Video: Diaz stariji na slobodi 

On je rekao kako je pričao s otmičarima o prestanku ovakvih akcija.

"Pozvao sam moju braću s planina da odlože oružje, da umjesto toga koristimo papir i olovku kako bi Kolumbiji donijeli mir" rekao je kroz suze.

Kopirati
Drag cursor here to close