Španjolcima teško pao poraz

Rodri: Ovaj škotski nogomet je za mene smeće...

"Za mene, taj njihov način nogometa je pomalo - smeće. Uvijek kradu vrijeme, provociraju, padaju i glume prekršaje... Za mene, to nije nogomet". kaže Rodri.
Sport / Nogomet | 29. 03. 2023. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U to vrijeme, to je bila "ona Škotska u kojoj su još uvijek igrali Graeme Souness, Kenny Dalglish, Alex McLeish. Na Hampden Parku je Španjolska stradala 3:1. Od te utakmice do ove sinoć prošlo je 39 godina. Do prve naredne pobjede Škotske u međusobnim duelima prošlo je 39 godina. Izgleda poprilično dugo, ali u obzir treba uzeti činjenicu da su u međuvremenu ove dvije selekcije odigrale tek pet međusobnih dvoboja.

Španjolcima je ovaj poraz poprilično teško pao, pa su donekle razumljive njihove reakcije, očekivali su sigurnu pobjedu. Razne su reakcije u španjolskom taboru nakon dvoboja, a prvi se javio kapetan Furije, igrač Manchester Cityja, Rodri.

"Škoti tako igraju i to morate poštovati. Za mene, taj njihov način nogometa je pomalo - smeće. Uvijek kradu vrijeme, provociraju, padaju i glume prekršaje... Za mene, to nije nogomet. Da bi se igralo, morate biti brzi, morate imati ritam. Sudac je to morao primijetiti, ali on nije ništa poduzimao", rekao je Rodri i dodao:

Ovo je frustrirajuće za nas. Naravno da smo htjeli dobiti utakmicu, ali sad ćemo valjda naučiti za sljedeći put. Ovo nije bila prava nogometna borba, tu se radilo samo o Škotima i njihovoj krađi vremena gdje god se moglo. Naravno, kasnije je to stvar suca koji to može ili ne mora tolerirati. Ovaj je to tolerirao, ali to ne ovisi o nama.

Ne želi španjolski kapetan da tamošnja javnost sada dvoji u mogućnosti reprezentacije.

"Zabili su nam dva gola, ali i mi smo pokušavali. Dvaput smo zatresli okvir njihova gola, imali još nekoliko vrlo dobrih prilika. Moramo napredovati, pogreške protiv ovakvih momčadi znaju biti skupe. Nismo se prilagodili Škotima, teško je igrati protiv petorice usko postavljenih u obrani", zaključio je kapetan.

Kopirati
Drag cursor here to close