Vatreni slavili u Bursi

Hrvatska na vrućem gostovanju uzela tri boda; poruka iz Posušja za Tursku

Kvalifikacije se nastavljaju u lipnju, no Hrvatska će tada sudjelovati na završnom turniru Lige nacija, pa će "vatreni" svoj sljedeći dvoboj u skupini igrati na domaćem terenu protiv Latvije 8. rujna.
Sport / Nogomet | 28. 03. 2023. u 23:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vruće gostovanje u Bursi reprezentacija Hrvatske je prošla neokrznuta. Iako nije izgledala dobro prije svega u prvih dvadestak minuta sa prvim golom stvari su se počele mijenjati na terenu. U tom periodu su Turci stvarali pritisak nošeni vatrenim navijačima, ali je Dominik Livaković u nekoliko navrata sjajno intervenirao.

Već u petoj minuti velika prilika za Tursku. Brozović je izgubio loptu na tridesetak metara od gola, Cengiz Under šutira, ali je Livaković najavio odličnu večer. Samo pet minuta kasnije sjajnu priliku je imao i Kerem Akturkoglu, ali Livaković još jedanput uspješniji.

U 11. minuti je jednom ispala obrana Vatrenih, Akturkoglu se najbolje snašao u gužvi i ugurao loptu u mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda. Taj početni pritisak Turske se završio još jednom prilikom u 17. minuti. Gvardiol pod pritiskom gubi posjed, u šansu dolazi Kokcu koji ekspresno gađa s ruba kaznenog prostora, Livaković je spreman.

Photo: Anadolija / Hrvatska slavila u Bursi

Hrvatska je odgovorila na najbolji mogući način. Stanišić je prihvatio loptu na desnoj strani, uposlio Pašalića u kaznenom prostoru, ovaj je petljao s loptom umjesto da uputi udarac i kada se činilo kako je propala izgledna situacija na loptu je natrčao Kovačić i preciznim prizemnim udarcem pogodio donji desni kut suparničkog gola.

Hrvatska je povećala svoju prednost u sam smiraj prvog poluvremena, Pašalić je izbačen na lijevom krilu, pucao sa 15-ak metara iskosa, turski golman Mert je uspio odbiti loptu, ali samo do natrčalog Kovačića kojemu nije bilo teško iz neposredne blizine zatresti praznu mrežu.

U nastavku utakmice Turska je opet stvarala pritisak, ali je svaki prelazak centra reprezentacije Hrvatske značio probleme domaćoj selekciji. U 56. minuti domaćini su tražili jedanesterac nakon što Kadioglu pada u duelu sa Šutalom, ali Ekberg nije ni pomislio pokazati na bijelu točku. Zato je dvije minute kasnije Pašalič zapucao zicer. Kramari je u 77. minuti šutirao pored gola, a najbolju priliku za Tursku je propustio Tosun, točnije još jednom je sjajno obranio Livaković.

Hrvatska nakon dva kola ima četiri boda, kao i Wales, koji je u drugom susretu ove skupine igranom u utorak u Cardiffu svladao Latviju sa 1-0 (1-0) golom Morea iz 41. minute. Slijedi Turska s tri boda, dok su Armenija i Latvija, koje su odigrale po jednu utakmicu, bez bodova. Kvalifikacije se nastavljaju u lipnju, no Hrvatska će tada sudjelovati na završnom turniru Lige nacija, pa će "vatreni" svoj sljedeći dvoboj u skupini igrati na domaćem terenu protiv Latvije 8. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close