Pravomoćna presuda

Robinho mora u zatvor na devet godina!

Radi se o slučaju iz 2013. godine. Brazilskog krilnog napadača tereti se da je tad u jednom noćnom klubu s nekoliko prijatelja silovao mladu Albanku, koja je slavila 23. rođendan.
Sport / Nogomet | 11. 12. 2020. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je legendarni brazilski nogometaš Robinho (36) u problemima sa zakonom, mogli smo pretpostaviti nakon što ga je nedavno otpustio Santos, samo nekoliko dana nakon što je potpisao ugovor.

"Učinili smo to kako bi se Robinho mogao posvetiti obrani na suđenju u Milanu", pisalo je u priopćenju kluba.

Jasno, radi se o slučaju iz 2013. godine. Brazilskog krilnog napadača tereti se da je tad u jednom noćnom klubu s nekoliko prijatelja silovao mladu Albanku, koja je slavila 23. rođendan.

A Žalbeno vijeće u Milanu odlučilo je, Robinho će u zatvor na devet godina, a osuđen je i njegov prijatelj Ricardo Falco.

"Ova kazna primjer je zaštite žena i pokazuje da sustav funkcionira, kad je potrebno", kazao je Jacopo Gnocchi, odvjetnik silovane djevojke, talijanskim medijima.

Robinho je 2014. odbacio sve optužbe, ali nije uspio dokazati nevinost. Par godina ranije, 2009., dok je igrao za Manchester City, policija ga je također istraživala zbog navodnog silovanja u jednom noćnom klubu u Leedsu. Nakon ispitivanja, Robinho je pušten.

Brazilac se nalazi u Brazilu i pitanje je hoće li ga domovina izručiti Talijanima. Prije dvije godine je u sličnom slučaju intervenirao tadašnji predsjednik Michel Temer, prenosi 24sata. Talijanski vojni bjegunac i ubojica Cesare Battisti izručen je Italiji nakon Temerova potpisa.

Kopirati
Drag cursor here to close