Robson de Souza

Robinho se vratio u Santos i zarađivat će manje nego u Prvoj ligi FBiH

U smiraj karijere će Robinho u Santosu zarađivati oko 230 eura mjesečno, što je negdje u rangu minimalne plaće u Brazilu. Novac za život zaradio je igrajući godinama u Realu, Cityju, Milanu, Kini, Turskoj...
Sport / Nogomet | 12. 10. 2020. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FC Santos / Robson de Souza, puno poznatiji kao Robinho, vratio se u svoj Santos

Jedan od najvećih brazilskih talenata u povijesti, koji će u siječnju napuniti 37 godina, u kolovozu je raskinuo ugovor s turskim prvakom Bašakšehirom i kao slobodan igrač priključio se klubu svoga djetinjstva.

Nogometaš se zove Robinho, a klub Santos u kojem je Robinho briljirao u klinac, da bi u ljeto 2005. godine otišao u Real za 25 milijuna eura. U tijeku karijere u dva navrata se vraćao na posudbe u Santos (2010. i 2014. godine).

U Realu je bio tri godine te je u 137 utakmica zabio 35 golova uz 27 asistencija, ali u Madridu, kao ni bilo gdje drugdje, nikad nije realizirao ogroman potencijal s kojim je došao u Europu.

Manchester City ga je 2008. kupio za 43 milijuna eura, a 2010. je otišao u Milan u kojem je ostao četiri godine i to je bio klub za koji je odigrao najviše utakmica (144) u dosadašnjoj karijeri.

Robinho je potom na šest mjeseci otišao u Kinu (Guangzhou Evergrande), da bi se 2016. vratio u Brazil u Atletico Mineiro. 

Umjesto atraktivnih golova i trofeja, karijeru mu je obilježio događaj iz Milana za koji je u studenom 2017. godine u odsustvu osuđen na devet godina zatvora. Robinho je s još petoricom muškaraca u noćnom klubu u Milanu silovao 22-godišnju albansku djevojku.

U vrijeme izricanja presude, Robinho je bio u Brazilu, koji ne izručuje svoje državljane drugim zemljama, a u ljeto 2018. stigao je u Sivasspor. Tursku nije odabrao slučajno budući da ni ta zemlja nema najčišće ugovore s Europskom unijom o izručivanju.

Za Sivasspor je u 30 utakmica zabio 12 golova uz pet asistencija i prošlog ljeta za dva milijuna eura kupio ga je Bašakšehir s kojim je osvojio naslov prvaka i svlačionicu dijelio s bh. reprezentativcem Edinom Višćom.

U smiraj karijere će Robinho u Santosu zarađivati oko 230 eura, što je negdje u rangu mnimalne plaće u Brazilu.

Ovaj nogometaš za Brazil je odigrao 100 utakmica (28 pogodaka), a što se tiče Santosa, radi se o kultnom klubu u kojem su ponikli i Pele, Neymar i neki drugi brazilski nogometaši sa svjetskom slavom.

Kopirati
Drag cursor here to close