Konačan dogovor?

Riješen status Sergeja Jakirovića?

Riječ je o bivšem igraču Rijeke, koji je osim u Zrinjskom najveći trenerski trag ostavio u Gorici.
Sport / Nogomet | 27. 11. 2022. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako se u posljednji tren ne dogodi neki čudesni obrat, nogometaši Rijeke u ponedjeljak 5. prosinca pod vodstvom novog trenera Sergeja Jakirovića ući će u pripreme za proljetni dio sezone, piše Germanijak.hr.

Kako tvrde, pitanje trenera u nadolazećem će tjednu biti stavljeno ad acta, a Bijeli će dobiti veoma dobrog stručnjaka koji se u ovom trenutku doima pravi izbor klupskog vodstva na čelu s predsjednikom i vlasnikom Damirom Miškovićem, a Jakirović pred sebe izazov vraćanje posrnule Rijeke u vrh hrvatskog nogometa.

Jakirović je u ovom trenutku najbolji izbor. Riječ je o bivšem igraču Rijeke, koji je osim u Zrinjskom najveći trenerski trag ostavio u Gorici, a svojoj mladosti unatoč ne spada u red popularno zvanih laptop trenera koji će svoj autoritet graditi isključivo (nogometnim) znanjem temeljenom na studioznom pristupu literaturi, već i svojim gardom kojeg je izgradio posljednjih godina.

Iako nije imao igračku karijeru poput Igora Bišćana, Jakirović neodoljivo podsjeća na aktualnog izbornika hrvatske U21 reprezentacije jer neće imati problem svakome reći što ga ide i od prvog trenutka postaviti se beskompromisno što, dojam je, aktualnoj Rijeci možda i najpotrebnije.

48-godišnjak rodom iz Mostara će sa svojim stožerom nedvojbeno donijeti i svježu energiju, a na Rujevicu bi trebao dovesti i dva svoja čovjeka (jedan za kondicijsku pripremu, drugi se bavi analitikom). U kadru će zadržati dosadašnjeg pomoćnog trenera i nekadašnjeg suigrača Radomira Đalovića, pa ponajboljeg trenera vratara na ovim prostorima Gojka Mrčelu, a nije isključeno da stožeru pridruži i još nekog bivšeg suigrača iz riječkih dana koji se otisnuo u trenerske vode (Čagalj, Štrok…).

Na kraju, kako pišu, Sergej Jakirović će od 5. prosinca do gostovanja u Osijeku 21. siječnja imati sasvim dovoljno vremena za razbuditi uspavanu momčad, utvrditi koja su strana tijela u momčadi, ista odstrani i ispočetka početi graditi priču. Koliko god u ovom trenutku djelovalo kao znanstvena fantastika, ni četvrto mjesto koje bi trebalo jamčiti Europu ne zvuči nemoguće ako Rijeka ponovo bude ona iz ere Bišćan ili Tomić.

Kopirati
Drag cursor here to close