Derbi za kraj jeseni

Jakirović: Pobjedom zaključiti fantastičnu godinu

HŠK Zrinjski u nedjelju će odigrati posljednju utakmicu u 2022. godini.
Sport / Nogomet | 19. 11. 2022. u 13:23 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni prvak završit će godinu i kao jesenski prvak, budući da ima tri boda više od Širokog Brijega; a kakva će razlika ostati znat će se nakon nedjeljnog derbija s Borcem.
 
"Želimo odigrati što bolju utakmicu i probati pobijediti za kraj kalendarske godine koja je fantastična u svakom pogledu. Bit će ovo istinski derbi po svemu, tablici i formi. Tamo smo kod njih izgubili i želimo se revanširati, a vidjet ćemo hoće li biti isti uvjeti, s obzirom na kišu", rekao je Sergej Jakirović, aludirajući na katastrofalno stanje terena koje je na svim stadionima, a ne samo u Mostaru.
 
U toj utakmici u Novom Gradu debitirao je novi trener Borca Vinko Marinović. Nekadašnji trener Plemića preuzeo je Borac nakon odlaska Lalatovića i odmah donio rezultat. 
 
"Borac se digao otkako je došao Marinović. Pod njegovim vodstvom ima više taktičke discipline, linije nisu razmaknute kao prije, a stvorio je homogenu cjelinu koja dobija u serijama. Imaju igrača koji nas mogu ugroziti, ali gledamo s optimizmom na ovu utakmicu i cilj su tri boda", dodao je Jakirović.
 
Zrinjski u ovu utakmicu ulazi bez suspendiranog Jakovljevića, izvan stroja su Ilinković, Kamenar i Gazzetta, a upitan je Sučić. Ipak, Jakirović je komentirao i činjenicu da će njegova momčad završiti godinu kao prva na ljestvici bez obzira na ishod zadnjeg kola jeseni.
 
"Napravili smo veliku stvar, pogotovo nakon Europe jer nije bilo nimalo lako nadoknaditi pet zaostalih utakmica. Svi misle to je sigurnih 15 bodova, ali nije tako. Bilo je intenzivno razdoblje, ali generalno smo napravili dobar posao", zaključio je Sergej Jakirović.
 
Utakmica između Zrinjskog i Borca igra se u nedjelju u 15 sati, prijenos je na Arena Sport TV.
Kopirati
Drag cursor here to close