Pašalić presudio

Rijeka srušila Hajduk u Jadranskom derbiju

Rijeka je u Jadranskom derbiju, igranom na Rujevici, pobijedila Hajduk 1:0 pogotkom Marca Pašalića u 70. minuti, napravivši velik korak prema naslovu prvaka.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2024. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNK Hajduk Split / Detalj s utakmice Rijeka - Hajduk

Riječani su zasluženo upisali treću pobjedu golom Marca Pašalića, koji je i inače protiv Hajduka bio najopasniji u Sopićevoj momčadi.

Hrvatski reprezentativac pogodio je u 70. minuti igre.

Hajduk je nakon toga uspio napraviti jak pritisak u završnici ulaskom Ivana Perišića, koji je danas debitirao u HNL-u, imao je splitski sastav strašan "zicer" koji je namjestio baš hrvatski reprezentativac u 77. minuti, no Trajkovski je bio neprecizan.

Bila je to sedma uzastopna pobjeda Rijeke u svim natjecanjima, te 12. u 13 odigranih susreta ove godine, dok je Hajduk upisao već četvrti uzastopni poraz i praktički je ispao iz borbe za krunu. 

Video: RIJEKA vs HAJDUK 1:0 (29. kolo, SuperSport HNL 23/24)

Bio je to još jedan derbi sa stranim sucima. Dvostruki program na Poljudu između Hajduka i Dinama sudili su Nijemac Daniel Siebert i Talijan Fabio Maresca, dok je dvoboj na Rujevici vodio Rumunj Horatiu Fesnic.

Riječani sada imaju 65 bodova, Dinamo 60, ali i susret manje, dok je Hajduk treći s 55. U četiri ovosezonska međusobna susreta Hajduk je slavio jednom, (1:0), a Rijeka ima tri pobjede (1:0, 2:1 i ovih 1:0) u Jadranskom derbiju, javlja HRT.

Splićani su ubilježili treći poraz u nizu s minimalnih 1-0, a prethodna dva nanio im je Dinamo na njihovom terenu, jedan prvenstveni, drugi u Kupu Hrvatske. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close