Unatoč porazu

HŠK Zrinjski postao prvi klub iz BiH koji će igrati u Uefinim skupinama!

HŠK Zrinjski će igrati ili Europsku ligu ili Konferencijsku ligu, ovisno o ishodu dvomeča s austrijskim LASK-om iz Linza.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2023. u 21:24 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon toliko godina imat ćemo jednog predstavnika u skupinama Uefinih natjecanja, prvi put u povijesti bosanskohercegovačkog poslijeratnog nogometa. 

Bit će to HŠK Zrinjski, a Mostarci će igrati ili Europsku ligu ili Konferencijsku ligu, ovisno o ishodu dvomeča s austrijskim LASK-om iz Linza. Ako prođe LASK Zrinjski će izboriti Europsku ligu, a i ovako ima osiguran plasman u skupine Uefine Konferencijske lige.

Do tog uspjeha prvak BiH došao je zahvaljujući prolazu u trećem kolu kvalifikacija za Europsku ligu protiv Breidablika.

Nakon 6:2 u Mostaru Plemići su na Islandu izgubili s 0:1, ali imali su preveliku prednost koju islandski prvak nije uspio dostići, iako je imao jedno kraće razdoblje bolje igre u drugom dijelu.

Nakon što je bolji bio u prvom poluvremenu, Zrinjski je primio gol nakon 10 minuta igre u drugom dijelu i to nakon što si ga je sam zabio.

Napad Breidablika završio je ubačajem s lijeve strane, a Slobodan Jakovljević nezgodno je zahvatio loptu i prevario svog vratara Marića. 

Taj pogodak kao da je dao krila domaćima koji su samo minutu kasnije nakon kornera pogodili vratnicu. Glavom je tukao Klemint Olsen, igrač koji je ušao u drugom dijelu.
 
Ipak, nakon toga gosti su primirili igru i rutinski priveli utakmicu kraju. 
 
Zrinjski nakon povratka s Islanda ima premijerligašku obavezu s GOŠK-om u nedjelju, a onda se može spremati za put u Austriju na utakmicu koja se igra u četvrtak.
Kopirati
Drag cursor here to close