Europska liga

Rijeka hrabro do prvog boda i to protiv lidera La Lige

NK Rijeka nema ni matematičkih šansi za prolazak grupne faze Europske lige, ali su momci Simona Rožmana dali sve od sebe u Španjolskoj kod Real Sociedada. Na kraju su nagrađeni remijem od 2:2.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2020. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi hrvatski predstavnik u Europskoj ligi, NK Rijeka, osvojila je prvi bod u skupini F odigravši 2-2 na gostovanju kod Real Sociedada.

Riječani su imali dva puta vodstvo u San Sebastianu kod vodeće momčadi La Lige, iako su generalno bili inferiorniji od domaćina.

Hrvatski sastav je poveo u 38. minuti golom Velkovskog. Murić je ubacio iz kornera, Menalo je ispred prve stative prebacio loptu do Velkovskog koji je glavom ubacio loptu u mrežu iz blizine za 1:0.

Na pauzu se otišlo s tom prednošću, koja je anulirana tek u 69., kada je za domaćine izjednačio Bautista Orgilles Jon, koji je u igru ušao 11 minuta ranije.

No, Riječani su ponovno iznenadili i to preko Lončara u 73. minuti. Ponovno se to dogodilo nakon kornera, budući da se Baskijci nisu najbolje snašli pa je igrač Riječana neometano zakucao u mrežu domaćeg vratara.

Ipak, novo slavlje potrajalo je još kraće - u 79. minuti je Monreal zabio za konačnih 2:2.

Domaći su imali iznimnu terensku dominaciju (75-25%) te u šutevima (25 ukupno, osam u okvir), dok su Riječani zabilježili pet šuteva, a od toga je tri otišlo u okvir Remira.

U drugoj utakmici ove grupe, koja se igrala u Nizozemskoj, domaći AZ Alkmaar je također remizirao protiv talijanskog Napolija - bilo je 1:1.

Mertens je doveo goste u vodstvo već na samom početku, u 6. minuti. Izjednačio je u nastavku Martins Indi (54') i tako postavio konačan rezultat, iako su gosti mogli i do slavlja. Koopmeiners je pet minuta kasnije, u 59. minuti promašio kazneni udarac.

Na ljestvici vodi Napoli sa 10 bodova, AZ i Sociedad imaju po osam bodova, a Rijeka je osvojila prvi bod.

 

Kopirati
Drag cursor here to close