Utakmica baraža za SP

Reprezentacija BiH pala na kraju u produžetku

Na kraju je najveća zvijezda velškog nogometa Jessica Fishlock sjajno pogodila iz voleja u 107.minuti utakmice, što je bilo dovoljno za trijumf domaće reprezentacije koja utorak igra protiv Švicarske još jednu utakmicu baraža.
Sport / Nogomet | 07. 10. 2022. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opet je bio baraž i opet ništa. Ovaj put se radilo o ženskoj nogometnoj reprezentaciji BiH koja je izbacivanjem Rusije došla u situaciji da se bori za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

U ovakvom sustavu takmičenja, u baražu se igra jedna utakmica, pa je reprezentacija BiH za protivnika imala selekciju Velsa. Vels je važio za apsolutnog favorita, a kolike je šanse BiH imala prema svjetskim kladionicama dovoljno govori da je koeficijent na pobjedu naših nogometašica iznosio nevjerovatnih 41.

Veliki interes je vladao za ovaj susret, pa se na tribinama Cardiff City stadiona okupilo 15.200 gledatedalja koji su nakon četiri poništena gola zbog offsidea i pogođene prečke domaće reprezentacije počeli strahovati da bi na kraju mogli biti kažnjeni, što se nije dogodilo. 

Kako se igrao samo jedan susret, nakon što je regularni tijek susreta završio 0:0, utakmica je otišla u produžetke. Na kraju je najveća zvijezda velškog nogometa Jessica Fishlock sjajno pogodila iz voleja u 107.minuti utakmice, što je bilo dovoljno za trijumf domaće reprezentacije koja utorak igra protiv Švicarske još jednu utakmicu baraža. U ovom susretu BiH je bila oslabljena neigranjem
Milene Nikolić, Sofije Krajšumović i Amele Kršo, dok su zbog ozljeda u produžecima igru napustile Dajana Spasojević i Andrea Gavrić.

"Čestitam svojim igračicama na borbenosti i zalaganju u večerašnjoj utakmici. Pokazale su karakter i igrale su na veoma visokom nivou. Stvarno su dale sve od sebe i to je pristup koji treba da prikaže svako u dresu sa nacionalnim grbom. Iako smo izgubili meč, sigurna sam da će ženski nogomet u Bosni i Hercegovini sa ovim igračicama dobiti puno u budućnosti", rekla je nakon utakmice izbornik Samira Hurem.

Kopirati
Drag cursor here to close