Drugi susret, drugi uvjerljiv poraz

I Danska prejaka

Izbornik reprezentacije Ilija Lucić je pokušao određenim promjenama u početnoj postavi doći do eventualno povoljnijeg rezultata, ali teško u ovoj konkurenciji BiH može nešto realno napraviti.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2022. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi poraz u drugom susretu Europskog prvenstva za igračice do 17 godina, upisala je reprezentacija BiH. Nakon Nizozemske, bolja je u Zenici bila Danska 6:0. U glavnim uloga su ovaj put bile Emilía Ásgeirsdóttir i Alma Aagaard koje su postigle po dva gola u periodu od 55.do 72.minute.

U prvom poluvremenu, ranoj fazi gol za vodstvo Danske postigla je već u prvoj minuti Pernille Sanvig. I drugi gol Danska je postigla nakon preciznog šuta, igrala se 23. minuti kada je pogodila Clara la Cour. Izbornik reprezentacije Ilija Lucić je pokušao određenim promjenama u početnoj postavi doći do eventualno povoljnijeg rezultata, ali teško u ovoj konkurenciji BiH može nešto realno napraviti.

Posljednji protivnik na ovom Europskom prvenstvu će biti Njemačka, utakmica se igra 9. svibnja.

"Čestitam reprezentaciji Danske na pobjedi. Kvalitetnija su i fizički spremnija ekipa od nas. Nismo ih mogli pratiti. Imaju širinu na klupi i kompletna su ekipa. Zahvalio bih se navijačima koji su nas podržavali i osjetili da djevojkama treba pomoć. Pokušali smo da spremimo ekipu maksimalno, ali protivnici su dosta kvalitetniji. Iskoristićemo ova dva dana da se što bolje spremimo za meč sa Njemačkom koja jedan od favorita za osvajanje Europskog prvenstva", istakao je na kraju utakmice Ilija Lucić.

Kopirati
Drag cursor here to close