Uoči velikog derbija

Jusufbegović: Zrinjski pod Rendulićem još bolji

Domaći Velež iščekuje mostarski derbi u velikoj formi ali i s velikim igračkim problemima.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2023. u 12:05 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkako je zamijenio Amara Osima i vratio se na klupu Veleža momčad Nedima Jusufbegovića dobila je sve četiri utakmice. Ipak, mostarski derbi u srijedu bit će možda i najteži ispit za Rođene, ali pobjedom protiv Borca (1:0) u subotu pokazali su da mogu igrati i protiv boljih ekipa.
 
"Derbi dočekujemo u dobrom raspoloženju, nakon rezultata koji su zadovoljavajući. Nadam se i da će derbi proteći u atmosferi kakvoj zaslužuje, a uz sav respekt prema protivniku možemo se nadati dobrom rezultatu", rekao je Jusufbegović na zajedničkoj press konferenciji uoči derbija. 
 
Bljesak.info / Treneri i kapetani uoči derbija
 
Iako je Velež stopostotan na početku sezone, svi rezultati nisu došli bez cijene. Ozlijedili su se Adin Bajrić i Mitar Ćurković, a na zadnjoj utakmici s Borcem suspenzije su zaradili Edo Vehabović i i Dino Hasanović.
 
"Imamo puno izostanaka, još nekoliko upitnih i ne možemo imati najbolji kadar da odgovori izazovima koje ova utakmica nosi. Ipak, kadar koji je tu dat će sve od sebe, a motiva nimalo ne nedostaje", ističe Jusufbegović, dodavši kako ima velikih problema naći adekvatnih 11. 
 
"Problemi su jako veliki, jer generalno, promijenili smo ekipu skoro iz temelja i treba nam određeni period da je uigramo. Igrači koje nema su nam dali širinu, a sada smo bez toga ostali. Imamo skučene opcije, ali izvući ćemo maksimum iz ovoga što imamo".
 
Jusufbegović se osvrnuo i na svog protivnika koji igra jednako dobro i pod Krunoslavom Rendulićem kao i kod Sergeja Jakirovića. 
 
"Protivnik je daleko najbolja ekipa u ligi. Jakirović je tu uspostavio fantastičnu strukturu, automatizme, a novi trener, kojeg sam pratio iz Šibenika i Gorice, donio je nešto svoje i ulio tu u ekipu. To je danas ekipa koja ima glavu i rep i koja zna što hoće".
 
Bljesak.info / Nedim Jusufbegović i Denis Zvonič
 
Jusufbegovića su pitali što je to kod Rendulića možda i bolje nego je bilo kod Jakirovića.
 
"Napravili su iskorak što se tiče zonske igre, a neke akcije po boku još su više automatizirali. Promijenili su poziciju Tičinoviću koji igra jako kvalitetno, ali generalno to je ekipa koja igra jako kvalitento, koja ima vrhunske pojedince i protiv koje nikome nije lako", zaključio je Nedim Jusufbegović.
Video:  Jusufbegović: Promijenili smo dosta igrača 
Kopirati
Drag cursor here to close