Stadion Rođeni

Plemići na derbiju bez podrške navijača

Kako doznajemo, razlog je neuvjetna improvizirana tribina za gostujuće navijače koja je postavljena na mostarskom stadionu Rođeni uoči derbija između FK Velež i HŠK Zrinjski.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2023. u 11:26 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni savez BiH ne dopušta dolazak gostujućih navijača na stadion Rođeni, doznaje portal Bljesak.info.

Naime, kako doznajemo, razlog je neuvjetna improvizirana tribina za gostujuće navijače koja je postavljena na mostarskom stadionu Rođeni uoči derbija između FK Velež i HŠK Zrinjski. 

Potvrđeno je to i na zajedničkoj konferenciji za medije HŠK Zrinjski i FK Velež. 

Podsjetimo, u javnosti su se u ponedjeljak pojavile fotografije improvizirane gostujuće tribine. Prije nekoliko dana Povjerenstvo za natjecanje Nogometnog saveza BiH donijelo je odluku da će se utakmica između FK Velež i HŠK Zrinjski igrati bez navijača zbog toga što je tribina za gostujuće navijače uklonjena zbog rekonstrukcije stadiona Rođeni.

Odluka je naišla na brojna negodovanja, pa su tako iz HŠK Zrinjski iskazali "jasno neslaganje s takvom odlukom koja je u suprotnosti s Pravilnicima NS-a BiH", a dogodila se i dosad neviđena situacija na navijačkoj sceni u BiH gdje se jedna navijačka skupina solidarizirala s ostalima.

Iz Kluba navijača Red Army također su tada iskazali neslaganje s takvom odlukom pa su poručili kako će bojkotirati domaće utakmice sve dok se gostujućim navijačima ne osigura dolazak, jer, nogomet se igra zbog navijača.

Improvizirana tribina te brzo rješenje nije naišlo na odobravanje nogometne javnosti, a čeka se reakcija kluba HŠK Zrinjski te se postavlja pitanje hoće li Klub navijača Red Army održati ranije obećanje te bojkotirati mostarski derbi.

Kopirati
Drag cursor here to close