Pred nedjeljni derbi

Rendulić: Sarajevo se pojačalo, ali još nisu uigrani

Sudarom na neutralnom terenu na stadionu Veleža, 20. kolo Premijer lige zatvorit će Sarajevo i Zrinjski.
Sport / Nogomet | 25. 02. 2023. u 17:25 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkako je došao na klupu Zrinjskog Krunoslav Rendulić vodio je momčad u jednoj službenoj utakmici, no derbi sa Sarajevom bit će mu puno teži izazov nego Kup utakmica s Laktašima (4:0).

Zrinjski je ove sezone već igrao sa Sarajevom i deklasirao ga je sa 4:1, no momčad s Koševa danas je puno izmijenjena u odnosu na tu utakmicu. Uostalom, novi je trener i puno je novih igrača. 

"Nije to momčad od prije nekoliko mjeseci, jer doveli su devet novih igrača. Ipak, naša očekivanja su jasna, idemo pripremiti utakmicu da je dobijemo i dat ćemo sve od sebe da je dobijemo", poručio je Rendulić uoči derbija.

Trener Zrinjskog imat će priliku u nedjelju uživo vidjeti kako izgleda i igra novo Sarajevo, jer njima će ovo biti prva službena utakmica u 2023.

"Nešto smo ih malo pratili u Međugorju, iako je to bila rana faza priprema, nešto smo vidjeli na internetu, pa imamo određene informacije. Nije to kao da su odigrana dva, tri kola, ali i ovo je nešto. Plusevi su im što su doveli puno igrača, a minusi što nisu dugo zajedno. Nije to kao što bi bilo za jedno dva, tri mjeseca", dodao je Rendulić.

Osim što je prednost Zrinjskog što Sarajevo nije uigrano, prednost im je i što će se igrati na neutralnom terenu, bez publike. 

Ipak, Rendulić nije puno govorio o tome, ali jeste o sposobnosti njegove momčadi da zabija iz prekida. Protiv Laktaša su sva četiri gola pala nakon prekida.

"Prije svega moram reći da je tu važno imati dobre izvođače, dobre skakače i dobar tajming. Mi to sve imamo. Ivančić to izuzetno radi lijevom nogom, Vukotić s druge strane, a skakača nam ne fali", zaključio je Rendulić.
 
Novi trener Zrinjskog ima na raspolaganju sve igrače, iako su zbog ozljeda upitni Ismajlgeci, Zlomislić i Juranović.
 
Utakmica se igra u nedjelju u 17 i 30, a prijenos je na Arena Sport TV. 
Kopirati
Drag cursor here to close