Prvo kolo nastavka

Varešanović o susretu sa Zrinjskim: ''Borimo se za Europu''

Varešanović se osvrnuo i na izbor stadiona "Rođeni" za sljedeću domaću utakmicu Sarajeva, te objasnio da je klub odlučio igrati tamo zbog odlične nogometne atmosfere koju taj stadion omogućuje
Sport / Nogomet | 24. 02. 2023. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaše Sarajeva u prvom susretu proljetnog dijela sezone 2022./23. Premijer lige Bosne i Hercegovine očekuje težak ispit – duel protiv aktualnog prvaka BiH, Zrinjskog iz Mostara.

Susret će biti odigran u okviru 20. kola Premijer lige BiH, u nedjelju na stadionu "Rođeni" u Mostaru, jer rekonstrukcija travnjaka stadiona – "Asim Ferhatović Hase" na kojem Sarajevo igra domaće utakmice, još uvijek nije završena.

Pripreme dobro prošle

Trener Sarajeva Mirza Varešanović za ovaj susret će imati devet novih igrača, koje je imao priliku provjeriti tijekom pripremnog razdoblja. Na današnjoj konferenciji za medije istaknuo je da je zadovoljan kako su igrači obavili pripreme, ali da će trebati još vremena da se ekipa u potpunosti uigra.

Tvrdi da će se Sarajevo boriti za mjesto koje donosi plasman u europska natjecanja, iako se trenutno nalazi osam bodova iza pozicije koja donosi Europu.

''Ekipu smo morali pojačati novim igračima kako bismo bili konkurentni, a nažalost u prvom dijelu sezone imali smo loše rezultate. Dok god postoji matematička šansa da se plasiramo u eiuropska natjecanja, mi ćemo se boriti. Trebat će nam vremena da se uigramo, ali sigurno je da ćemo iz meča u meč biti sve bolji. Zrinjski s druge strane nije mnogo mijenjao, imaju dobrog trenera i bit će nam teško u tom meču'', izjavio je Varešanović.

Navodi da pritisak na klupi Sarajeva ne osjeća, te da se ne osjeća ugodno zbog odnosa s navijačima i parola koje se mogu pročitati po gradu.

''Volio bih da imamo podršku navijača, jer svi smo mi na istoj strani i volimo isti klub. Sve što ja mogu učiniti da se taj odnos promijeni, spreman sam uraditi, ali isto tako neću se pravdati za neke stvari koje nisam uradio'', kazao je.

Osvrnuo se i na izbor stadiona "Rođeni" za sljedeću domaću utakmicu Sarajeva, te objasnio da je klub odlučio igrati tamo zbog odlične nogometne atmosfere koju taj stadion omogućuje, te travnjaka koji je u izvrsnom stanju, što odgovara načinu igre FK Sarajevo.

Stigla pojačanja

Kapetan Sarajeva Avdija Vršajević navodi da su u ekipu došla ciljana pojačanja i da se na pripremnim mečevima pokazalo da ekipa dobro radi i da je spremna za nastavak sezone.

''U ekipi se stvorila zdrava konkurencija jer imamo po nekoliko igrača na svakoj poziciji. Ne trebamo se nikog bojati u drugom dijelu sezone. Moramo dati svoj maksimum kako bismo osvojili što veći broj bodova. Zrinjski je odlična ekipa čiji igrači igraju zajedno dugi niz godina. Mi ćemo gledati svoju igru i vjerujem da smo dovoljno kvalitetni da osvojimo tri boda'', izjavio je Vršajević.

Sarajevo i Zrinjski će odmjeriti snage u nedjelju, 26. veljače u 17.30 sati na stadionu "Rođeni" u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close