Odgođen i gradski derbi

Rendulić pokušao objasniti zbog čega Zrinjski odgađa prvenstvene utakmice

I dok HŠK Zrinjski čeka svoju petu utakmicu u Europi ovog ljeta, u domaćem prvenstvu još nije odigrao nijednu utakmicu.
Sport / Nogomet | 09. 08. 2023. u 12:20 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je tražio odgode i protiv Posušja i protiv Tuzla Cityja, a službeno je odgođen i mostarski derbi protiv Veleža koji se trebao igrati ovog vikenda. Prema tome Plemići će prvu prvenstvenu utakmicu odigrati tek u četvrtom kolu Premijer lige, a vrlo moguće je da i to odgode.

Njihovi protivnici u Europi, s druge strane, Slovan i Breidablik, uredno su igrali svoje utakmice u domaćem prvenstvu uoči utakmica sa Zrinjskim.

Postavlja se pitanje što će biti ako uđu u grupnu fazu, Europske ili Konferencijske lige, gdje će "ugurati" sve te utakmice. Navijače pomalo iritira ta praksa, pitaju se kako je moguće da ekipa s toliko kvalitetnih igrača nije u stanju odigrati, recimo, domaći susret protiv Posušja.

I trener Krunoslav Rendulić u više je navrata govorio kako je njegova ekipa dosta nova i treba joj vremena da se uigra. Stoga su novinari uoči utakmice s Breidablikom opravdano postavili pitanje ima li smisla sve to odgađati, odnosno zar ne bi bilo logičnije iskoristiti prvenstvo da ekipa dobije dodatne utakmice za uigravanje?

"Imamo puno novih igrača i to bi svakako pomoglo uigrati ih. Međutim, s druge strane pitanje je koliko bi se svi zajedno potrošili. I prošlogodišnje prvenstvo je pokazalo da uvijek imaš problema u domaćoj ligi odmah nakon Europe, i ne samo mi nego sve ekipe iz BIH. Mi smo sada pred povijesnom prilikom izboriti grupnu fazu i sav je fokus na tome", odgovorio je Rendulić.

 
Kopirati
Drag cursor here to close