Europa je ipak imperativ!

Odgađa se gradski derbi između Zrinjskog i Veleža?

Sport / Nogomet | 07. 08. 2023. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski prvak Zrinjski je ostao jedini bh. predstavnik u Europi, te će Plemići odigrati još najmanje četiri utakmice na europskoj sceni, a mnogi se pitaju da li to znači da će i idućeg vikenda zatražiti novu odgodu u Premijer ligi.

U trećem kolu Premijer lige ekipa Zrinjskog igra veliki gradski derbi protiv Veleža, a službenih informacija oko toga hoće li se utakmica igrati ili odgoditi još uvijek nema.

Očekuje se da će mostarski derbi najvjerojatnije biti odgođen, ali kako saznaje SportSport.ba iz Zrinjskog još uvijek nisu podnijeli zahtjev za odgodu utakmice što ne znači da se to neće dogoditi u narednim danima.

Za Zrinjski bi to bio treći odgođen susret u Premijer ligi jer su ranije odgodili utakmice protiv Posušja i Tuzle City.

Što se tiče Europe ekipa Krunoslava Rendulića igra u četvrtak prvu utakmicu protiv islandskog Breidablika u okviru trećeg pretkola Europske lige. Prvi meč igra se u Mostaru, a potom Plemiće očekuje dalek put na Island.

Također, Zrinjski je saznao i potencijalne protivnika ako prođe u play-off Europske lige, odnosno u slučaju poraza od Breidablika saznat će i mogućeg protivnika u play-offu Konferencijske lige.

UEFA je objavila podgrupe za ždrijeb playoffa Konferencijske lige. Ako ispadne od Breidablika, Zrinjski može izvući pobjednike susreta: Valmiera (Lat) – Partizani (Alb), Farul (Rum) – Flora (Est) ili Struga (Mak) – Hesperange (Lux).

Ako Plemići budu bolji u dvomeču od Breidablika, u play-offu Lige Europe mogu izvući: Ajax, LASK Linz, Aberdeen, Čukarički, Zorya Lugansk, Royal Union SG te poražene iz susreta: Rakow-Aris, Slovan-Maccabi, Dinamo-AEK, Olimpija-Galatasaray, Kopenhagen-Sparta i KI Klaksvik-Molde.

Ždrijeb parova Lige Europe na rasporedu je u 13 sati, a Konferencijske sat vremena kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close