Tvorac mostarskog čuda

Rendulić: "Emery se protiv nas spašavao s igračima od 100 milijuna eura"

"O našoj igri dovoljno govori potez njihovog trenera Emeryja, koji je na poluvremenu ubacio igrače u vrijednosti od 100 milijuna eura. To nam je bio najveći kompliment, koji smo mogli dobiti".
Sport / Nogomet | 20. 10. 2023. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Croatian Football News / Krunoslav Rendulić

Krunoslav Rendulić, tvorac mostarskog čuda, govorio je za Sport Klub o nizu aktualnih tema, te tako i o rezultatima i igri Zrinjskog u Konferecijskoj ligi.

"Trener sam u Zrinjskom koji bilježi najbolje rezultate u povijesti BiH nogometa. To su dvostruka kruna, koja je prvi put osvojena i plasman u Konferencijsku ligu. Živimo svoj san i izgleda kao iz bajke", kaže Rendulić na pitanje kako se Plemići nose s klubovima kao što su Aston Villa, AZ Alkmaar i Legia.

"Ono što nas veseli je da možemo odmjeriti snage sa renomiranim protivnicima kao što su AZ, Aston Villa i Legia. Iskreno, u toj grupi mi smo, financijski i organizacijski gledano, autsajderi jer bili smo u četvrtom bubnju. Isto tako mi smo najlošiji, ali dobrom organizacijom i pametnom igrom možemo se nositi sa tim klubovima. Kada igrate protiv takvih klubova, može se vidjeti koja je razlika".

Posebno je fasciniran otporom Zrinjskog protiv Aston Ville.

"AZ smo dobili u nestvarnom preokretu od 0:3 do 4:3 i to je bilo fenomenalno, a protiv Aston Ville izgubili smo 1:0 u zadnjim sekundama. Morali smo promijeniti sustav u odnosu na ono što smo inače igrali pa smo nastupali sa pet igrača u obrani.

Skautiranjem smo došli do zaključka da Aston Villa ima problem s tim. Odlučili smo se za formaciju 5-4-1 i to se bilo izuzetno dobro. U prvom poluvremenu bili smo savršeni. Nismo im ništa dali i još smo imali 100% šansu preko Bilbije, koju nismo iskoristili.

O našoj igri dovoljno govori potez njihovog trenera Emeryja, koji je na poluvremenu ubacio igrače u vrijednosti od 100 milijuna eura. To nam je bio najveći kompliment, koji smo mogli dobiti", kazao je trener Zrinjskog.

Golovi s utakmice Zrinjski - AZ Alkmaar OVDJE

Foto: Zrinjski / Ilustracija

Predstojeće dvije utakmice protiv Legije bit će svojevrsna prilika da se potvrdi dobra forma i izbori još poneki bod.

"Čekaju nas dvije utakmice sa Legijom. Ipak, prvo treba reći da smo sa ova tri boda jako i puno napravili, jer nitko nije sanjao da ćemo bilo što osvojiti i da ćemo biti prvi u grupi. Na Legiju ne treba trošiti puno riječi jer to je klub, koji je najtrofejniji u Poljskoj i koji ima tradiciju uz podršku svojih navijača.

Naravno da su oni favoriti, ali mi smo već dokazali da se možemo nositi i da znamo igrati sa favoritima. Zašto ne bismo pobijedili Legiju u Mostaru, a o drugoj ćemo razmišljati kada dođe".

"Protiv Legije tražit ćemo pobjedu kroz pametnu igru, ali nećemo ići "grlom u jagode". Bilo bi senzacionalno kada bismo u četvrto kolo ušli sa prve pozicije. To bi značilo da smo svima poremetili planove i da će biti jako velika borba za prolaz skupine. Ja se nadam tome i vjerujem da ćemo biti u igri za prolaz do zadnjeg kola", zaključio je Rendulić.

Video: SUPER JOHN McGINN | Match Highlights | Aston Villa 1-0 HŠK Zrinjski

OPŠIRNIJE

Kopirati
Drag cursor here to close