Dobra prezentacija

Rendulić: Sad će nas malo drugačije gledati igrači s kojima pregovaramo

HŠK Zrinjski vratio se iz Birminghama i okreće se obavezama u domaćem prvenstvu.
Sport / Nogomet | 08. 10. 2023. u 10:12 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plemići su se vratili kući, ali još se nisu slegnuli dojmovi nakon nastupa u Birminghamu i činjenice da su skoro 94 minute držali remi protiv jake Aston Ville.

"Stalno stižu poruke, svi su oduševljeni i čestitali su. Prezentirali smo se na najbolji mogući način i ovo je bila najbolja reklama za igrače, za klub. Europa je konačno upoznala što je Zrinjski, ako dosad nisu znali", rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić te nastavio:

"Očita je razlika u kvaliteti i to je na kraju presudilo. Prvo poluvrijeme odigrali smo savršeno, bolje nego neki premijerligaši i tu mislim na 'prave' premierligaše, engleske. U drugom dijelu dodali su gas i nismo mogli pratiti, a kvaliteta na kraju dođe do izražaja. Ipak, igračima treba dati priznanje kako su se držali", dodao je Rendulić.

Iako se Zrinjski iz Birminghama vratio bez bodova takva utakmica protiv Aston Ville imat će dugoročnog efekta. Primjerice, igrači koji nekada nisu htjeli doći u Zrinjski iz tko zna kakvih predrasuda sada će drugačije gledati.

 

"Svakako da je ovo prezentacija ne samo kluba nego i bh. nogometa. Upisali smo se na kartu Europe i sada svi znaju za klub. Treba spomenuti i navijače, slika njihovog fantastičnog navijanja obišla je svijet. Sigurno da smo sada u boljem pregovaračkom položaju nego smo bili".

Rendulićeva momčad sada se okreće domaćim obavezama, a u ponedjeljak joj na noge stiže Sloga iz Doboja.

"Sloga je startala dobro, imaju 12 bodova i pružaju dobre igre. Promijenili su momčad u odnosu na prošlu sezonu, sada su bolji, čvršći i kompaktniji. Opasni su u tranziciji i prekidu i očekuje nas zahtjevna utakmica", zaključio je Krunoslav Rendulić.
 
Zrinjski i Sloga igraju u ponedjeljak u 18 sati na stadionu HŠK Zrinjski. Prijenos je na Arena Sport TV.
Kopirati
Drag cursor here to close