Kvalifikacije za EURO 2024

Remi Turske i Armenije, Španjolska pregazila Gruziju

I dok je Hrvatska s 5:0 pobijedila Latviju, u drugom večerašnjem susretu iz iste skupine Turska i Armenija su u Eskisehiru remizirale 1-1.
Sport / Nogomet | 08. 09. 2023. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Armenija je povela u 49. minuti golom Artaka Dašhjana, a izjednačio je Bertug Yildrim u 88. minuti.

Za tri dana hrvatsku reprezentaciju očekuje gostovanje u Armeniji, dok će Latvija dočekati Wales.

Na ljestvici skupine D vodi Turska sa 10 bodova iz pet utakmica, Hrvatska je druga sa sedam bodova iz tri susreta, a sedam bodova ima i Armenija, ali iz četiri ogleda.

Slijede Wales sa četiri boda iz četiri dvoboja, te Latvija bez bodova.
Podsjetimo, prve dvije reprezentacije iz svake skupine izborit će direktan plasman na EURO 2024. u Njemačkoj.

     
       Standings provided by Sofascore     

U susretu skupine A kvalifikacija za EURO 2024. Španjolska je kao gost u Tbilisiju deklasirala Gruziju sa 7-1 (4-0), a mladi igrač Barcelone Lamine Yamal je sa 16 godina i 57 dana postao najmlađi igrač u povijesti koji je zaigrao za "furiju". Svoj debi obilježio je i pogotkom.

Španjolska je sve dvojbe riješila već u prvom poluvremenu nakon kojega je imala prednost od 4-0 uz dva gola Morate (22, 40), autogolom Kverkelije (27-ag) i pogotkom Olma (38).

No, Olmo se u završnici prvog dijela ozlijedio, pa je na teren u 44. minuti stupio Yamal i ispisao povijest preskočivši dosadašnjeg najmlađeg debitanta za Španjolsku Gavija za godinu i pet dana.

Početkom nastavka Čakvetadze (49) je nakon pogreške Unaija Simona smanjio na 4-1, ali su potom Morata (65) svojim trećim golom, pa Williams (68) i Yamal (74) postavili konačni rezultat.

Škotska je ostala stopostotna i nakon petog nastupa zahvaljujući sigurnoj 3-0 pobjedi na gostovanju kod Cipra. Sva tri gola pala su u prvih pola sata, strijelci su bili McTominay (6), Porteous (16) i McGinn (30).

Španjolska je novom pobjedom stigla na drugo mjesto u skupini sa šest bodov iz tri dvoboja, vodeća Škotska ima 15, dok je Gruzija četvrta s četiri boda, koliko ima i treća Norveška. Na dnu je Cipar bez bodova.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close