Navijačka solidarnost

Red Army se solidarizirao s Ultrasima: Neće ni oni na derbi!

Sport / Nogomet | 07. 03. 2023. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Red Army na derbiju

Klub navijača "Red Army" Mostar potvrdio je da neće prisustvovati narednoj ligaškoj utakmici između Veleža i Zrinjskog, nakon što je gostujućim navijačima zbog sigurnosnih razloga onemogućen dolazak na stadion Rođeni.

Nakon što je Velež potvrdio je da je Nogometni savez Bosne i Hercegovine odlučio da će se predstojeći gradski derbi između FK Velež Mostar i HŠK Zrinjski Mostar na stadionu Rođeni odigrati bez prisustva gostujućih navijača, Red Army je ostao doslijedan svojoj ranijoj najavi.

S obzirom da prethodno nisu prisustvovali ligaškoj utakmici između Veleža i Borca, nakon što je također gostujućim navijačima zbog sigurnosnih razloga onemogućen dolazak, Red Army je najavio da će s tom praksom će nastaviti i u buduće u utakmicama u kojima je gostujućim navijačima onemogućen dolazak, što znači da Red Army neće biti na tribinama ni u velikom derbiju protiv Zrinjskog.

"Pokušaj ubijanja svega što nas veže za stadion se nastavlja od strane NS BiH i njihovih produženih ruka, gdje "takmičarska komisija" odbija prihvatiti stečene uslove za prijem gostujućih navijača. U ovom slučaju je to derbi, koji potpuno gubi navijački smisao bez navijača oba kluba na stadionu i same atmosfere koju ta utakmica nosi. Postupak ostaje isti kao i prethodnu domaću utakmicu, dakle nastavlja se bojkot. Po ko zna koji put možemo se samo zapitati zbog koga se nogomet uopšte igra? Sloboda navijačkom pokretu", poručili su Red Army.

Sutrašnji derbi u Mostaru je zaostala utakmica 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između HŠK Zrinjski - FK Velež koja se igra s početkom u 18 sati na stadionu Rođeni gdje ih očekuje novi rekonstruisani teren i uzbudljiv meč pred brojnim navijačima i reflektorima javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close