Liga prvaka

Real s pola gasa preko Liverpoola u četvrtfinale

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su na Santiago Bernabeu pred 63.000 gledatelja pobijedili Liverpool sa 1-0 potvrdivši uvjerljivih 5-2 s Anfielda.
Sport / Nogomet | 15. 03. 2023. u 23:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu s mnogo prilika na obje strane pogodak odluke zabio je Karim Benzema u 78. minuti na asistenciju Viniciusa Juniora, koji je prvo pucao, ali se spetljao, pa potom asistirao francuskom napadaču.

Nakon što je na Anfieldu slavio sa 5-2, "Kraljevski klub" je uzvratu kontrolirao veći dio utakmice i gotovo rutinski potvrdio prolaz među osam najboljih.

U prvom poluvremenu vidjeli smo čak 16 udaraca prema vratima Thibauta Courtoisa i Alissona, ali ne i golove.

Real Madrid ne samo da je imao tri pogotka prednosti nad Liverpoolom nakon prve utakmice, već i ogromnu psihološku prednost nad "Redsima, nakon što su pobijedili u šest od zadnjih sedam međusobnih susreta u Ligi prvaka.

Nakon večerašnjeg ogleda taj se broj popeo na sedam pobjeda u zadnjih osam međusobnih ogleda.

"Kraljevski klub" je čak 27. put prošao dalje od 28 pokušaja u Kupu prvaka i Ligi prvaka kada je pobijedio u prvoj utakmici u gostima, s iznimkom poraza od Ajaxa u ovoj fazi u sezoni 2018-19.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić pružio je još jednu dojmljivu partiju, a u 82. minuti je zamijenjen uz ovacije Bernabeua. Najzanimljiviji trenuci OVDJE

U prvome dijelu imao je Modrić jedan sjajan šut izvan šesnaesterca, a lopta je prohujala tik iznad grede, da bi u 63. minuti Luka ponovo pokazao svoju klasu. Sjajnim potezom se rješio svog čuvara, a potom ubacio do Valverdea koji je pucao glavom po golu, malo previsoko.

 

Kopirati
Drag cursor here to close