Liga prvaka

Inter preko Porta do četvrtfinala Lige prvaka

Nogometaši Intera izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala na stadionu Dragao odigrali 0-0 protiv Porta i tako obranili pobjedu 1-0 iz milanske utakmice.
Sport / Nogomet | 14. 03. 2023. u 23:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao što se i očekivalo, počelo je čvrsto i oprezno na obje strane. Talijani su stali u čvrsti blok, koji Porto nikako nije uspjevao ozbiljnije ugroziti.

Porto je imao više od igre, Portugalci su imali 65 posto posjeda lopte, 19 udaraca i pet kornera, međutim, domaći sastav je tek u samoj završnici ozbiljnije ugrozio Inter koji je izborio svoje prvo četvrtfinale nakon 2011. godine.

Najbolju priliku u prvom dijelu imao je Porto u 40. minuti, Marko Grujić je odlično uposlio Evanilsona, Brazilac je pucao, ali je njegov udarac klizećim startom blokirao Federico Dimarco.

Porto je već u četvrtoj minuti nastavka imao odličnu priliku, slobodan udarac na 20 metara. Pucao je Eustaquio, ali je to učinio vrlo loše. Nastavak je donio jednako bezidejnu igru domaćina, te opreznu igru Intera koji svoje prilike tražio iz kontri.

Ipak, sve najvažnije se dogodilo u sudačkoj nadoknadi susreta kada su igrači Porta dva puta gađali okvir gola, a potom i ostali s igračem manje, jer je u posljednjim trenucima susret Pepe je dobio drugi žuti karton.

Edin Džeko je za Inter igrao do 70. minute, dok je Marcelo Brozović u igru ušao u 80.

Inter je šesti klub koji je izborio četvrtfinale. Večeras je to uspjelo i Manchester Cityju, a prošlog tjedna su među osam ušli Chelsea, Milan, Bayern i Benfica, piše Hina.

Posljedne dvije utakmice osmine finala na rasporedu su u srijedu. Real Madrid dočekuje Liverpool nakon što je na Anfieldu slavio sa 5-2, dok će Napoli ugostiti Eintracht nakon što je u Frankfurtu pobijedio 2-0.

Kopirati
Drag cursor here to close