La Liga

Real od 0:2 do pobjede nad Sevillom na Sanchez Pizjuanu!

Real Madrid je pobijedio Sevillu s 3:2 u velikom derbiju 32. kola španjolske La Lige, i to nakon što je domaćin poslije prvog poluvremena vodio s 2:0.
Sport / Nogomet | 17. 04. 2022. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovom pobjedom "Kraljevski klub" učvrstio se na prvom mjestu sa 75 bodova, a Barcelona i Sevilla na drugoj i trećoj poziciji imaju po 60.

Sevilla je nakon prvog poluvremena vodila s 2:0. Povela je u 21. minuti iz slobodnog udarca Ivana Rakitića s ruba kaznenog prostora, a prekršaj koji je doveo do slobodnog udarca i gola skrivio je Luka Modrić. Na 2:0 povisio je četiri minute kasnije Erik Lamela.

No u nastavku je uslijedio potpuni preokret. Smanjio je zaostatak u 50. minuti Rodrygo, izjednačio je u 83. minuti Nacho Fernandez, a onda je nevjerojatni Karim Benzema u drugoj minuti sudačke nadoknade utakmice pogodio za 2:3!

Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za domaćina, dok je Luku Modrića u 81. minuti zamijenio Marco Asensio.

Atletico Madrid je u 32. kolu španjolske lige na svom terenu pobijedio Espanyol sa 2-1 nakon pogotka duboko u sudačkom produžetku.

Yannick Carrasco je doveo aktualnog prvaka u vodstvo u 52. minuti, no domaći su u 71. minuti ostali sa samo deset igrača kada je Geoffrey Kondogbia dobio drugi žuti karton zbog igranja rukom, a nakon slobodnog udarca u toj akciji Raul de Tomas je iznenadio vratara Oblaka, prenosi Hina.

Kada se činilo da će dvije momčadi završiti utakmicu bez pobjednika, u jednoj od posljednjih akcija, sudac je nakon gledanja videa dodijelio penal zbog igranja rukom, a Belgijanac Carrasco je iskoristio najstrožu kaznu u točno 100. minuti igre.

La Liga 32.kolo

Petak, 15.travnja

Real Sociedad – Real Betis 0:0

Subota, 16.travnja

Elche – Mallorca 3:0
Alaves – Rayo Vallecano 1:0
Valencia – Osasuna 1:2
Getafe – Villarreal 1:2

Nedjelja, 17.travnja

Granada – Levante 1:4
Atletico Madrid - Espanyol 2:1
Atheltic Bilbao – Celta Vigo 0:2
Sevilla – Real Madrid 2:3

Ponedjeljak, 18.travnja

Barcelona - Cadiz

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close