Liga prvaka

Real na krilima Benzeme slavio na Stamford Bridgeu

Nogometaši Real Madrida slavili su 3:1 u gostima kod Chelseaja u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka. Karim Benzema postigao je još jedan hat trick u elitnom razredu europskog nogometa.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2022. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski nogometni velikan Real Madrid pobjedom na Stamford Bridgeu odradio je veliki posao uoči uzvrata na Santiago Bernabeuu 12. travnja. Junak susreta bio je trostruki strijelac Karim Benzema (21, 24, 46), a pogodak za domaćine zabio je Kai Havertz (40).

Bio je to sudar aktualnog europskog prvaka i najtrofejnije europske momčadi. Real, koji je Ligu prvaka osvojio rekordnih 13 puta, pokušat će se "osvetiti" Chelseaju koji ga je prošle sezone u polufinalu pobijedio ukupnim rezultatom 3:1.

Ujedno, bio je to i povratak Carla Ancelottija na Stamford Bridge gdje je vodio Chelsea od 2009. do 2011. osvojivši prvenstvo i FA kup. Ancelotti se vratio na Realovu klupu nakon što je dobio negativan nalaz na COVID-19. Talijanski stručnjak, koji je bio pozitivan 30. ožujka, nije otputovao u London s momčadi već je stigao u srijedu, javlja HRT.

Počelo je "vatreno", Real je već u desetoj minuti imao sjajnu priliku, Vinicius Junior je primio sjajan pas u kaznenom prostoru, pucao je, ali i pogodio prečku. Uzvratio je Reece James u 15. minuti, no njegov pokušaj je spriječio Thibaut Courtois sjajnom obranom.

Kraljevski klub je poveo u 21. minuti. Vinicius i Benzema su odigrali dvostruko proigravanje, Brazilac je ubacio, a francuski napadač glavom zabio za 1:0.

Samo tri minute kasnije Benzema je glavom pogodio za 2:0, a ovoga puta sjajno mu je asistirao Luka Modrić.

Europski prvak se vratio u život u 40. minuti. Jorginho je poslao odličan centaršut u šestnaesterac, a Kai Havertz izbliza glavom svladao Courtoisa. U posljednjim trenucima prvog dijela Benzema je mogao zabiti i treći pogodak, no pucao je pored gola.

Tek što se krenulo u nastavak Benzema je zabio i treći gol iskoristivši ogromnu pogrešku vratara Edouarda Mendyja.

Jedinica Bluesa je ničim izazvana dala loptu Benzemi u noge dok je bio daleko izvan vrata, a Francuz je samo ubacio u praznu mrežu. Bio je to njegov četvrti "hat trick" u Ligi prvaka.

Bluesi su mogli smanjiti u 69. minuti, no Romelu Lukaku nije bio precizan, a samo minutu kasnije zaprijetio je i Mason Mount, ali lopta je otišla iznad prečke.

Luka Modrić je odlično odigrao cijeli susret za Real upisavši asistenciju za drugi pogodak, dok je Mateo Kovačić za Chelsea zaigrao u drugom poluvremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close