Liga prvaka

City teško, ali zasluženo do pobjede nad Atleticom

Manchester City je kao domaćin u četvrttfinalu Lige prvaka s 1:0 svladao Atletico Madrid.
Sport / Nogomet | 05. 04. 2022. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od prve minute je bilo prilično jasno vidljivo da je Diego Simeone došao u Manchester ne izgubiti, ne primiti pogodak, a hoće li ga postići, to je bilo manje važno.

Pep Guardiola, s druge strane, nije srljao. Njegova je momčad kontrolirala posjed i zbivanja na terenu, ali smo u prvom poluvremenu vidjeli malo uzbuđenja.

Statistika je tako pokazala da su vratari Ederson i Jan Oblak bili nezaposleni, jer nije bilo nijednog udarca unutar okvira u prvih 45 minuta.

U 70. minuti je Phil Foden, koji je prethodno zauzeo Mahrezovo mjesto, bio ključna figura u pogotku kojim je Manchester City došao do vodstva u 70. minuti.

Foden je primio loptu na 20-ak metara od vrata i našao se okružen trojicom gostujućih igrača, ali je sjajnim dodavanjem kroz noge suparničkog braniča izbacio Kevina De Bruynea koji se sjurio u kazneni prostor i iskosa s desne strane pogodio suprotan kut naciljavši točno pokraj Oblakove noge.

Sjajna akcija i sjajna završnica za 30-godišnjeg Belgijca koji je tako na najbolji način obilježio svoj 50. nastup u Ligi prvaka u dresu Manchester Cityja.

Dvojac Foden - De Bruyne napravio je pomutnju u Atleticovoj obrani i u 80. minuti. Samo zahvaljujući velikom broju nogu u kaznenom prostoru Atletica, lopta je završila u bloku, a ne u mreži, nakon De Bruyneovog udarca.

Foden je u 88. minuti i sam zaprijetio udarcem, ali je i taj pokušaj završio u bloku.

Pred kraj utakmice igrači su pomalo počeli gubiti i živce, pretjerali s oštrinom u nekim startovima pa je rumunjski sudac Kovacs morao nekoliko puta izvaditi žuti karton.

Šime Vrsaljko je odigrao cijelu utakmicu za Atletico, a u zadnjoj minuti je zaradio žuti karton zbog prekršaja na Jacku Grealishu.

Uzvrat u Madridu je 13. travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close