La Liga

Real Madrid pobjedom nad Valencijom smanjio zaostatak za Barcom

U odgođenom susretu 17. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je pobijedio Valenciju s 2-0 smanjivši zaostatak za vodećom Barcelonom na pet bodova.
Sport / Nogomet | 03. 02. 2023. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Kraljevski klub" se mučio u prvom poluvremenu protiv "Šišmiša", no u nastavku je zaigrao daleko bolje i sasvim zasluženo je stigao do tri boda.

Real je poveo u 52. minuti sjajnim pogotkom Marca Asensija, a samo tri minute poslije je Vinicius Junior povećao na 2-0. Kod oba gola asistent je bio Karim Benzema.

Prethodno je domaćinu poništen gol Rüdigera u nadoknadi prvog poluvremena, nakon kornera Modrića, zbog prekršaja Benzeme.

Gosti su od 72. minute igrali bez isključenog Gabriela Pauliste koji je "pocrvenio" zbog grubog prekršaja nad Viniciusom.

Trener Ancelotti s terena je povukao Benzemu u 60. zbog ozljede koljena. Još ranije je talijanski stručnjak, i to već u 36. minuti, također zbog ozljede, morao zamijeniti Militaa.

Luka Modrića za Real je igrao do 66. minute.

Katalonci imaju 50, a Real 45 bodova, dok se Valencija, koja je u zadnjih pet kola osvojila samo jedan bod, nalazi se na 14. mjestu s 20 bodova, samo jednim više od zone ispadanja.

Real u nedjelju očekuje gostovanje kod Mallorce, a europski prvak potom putuje u Maroko na Svjetsko klupsko prvenstvo.

Real će 8. veljače u polufinalu u Rabatu igrati protiv pobjednika susreta između Seattle Soundersa i Al Ahlyja.

       
Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close