Pala Valencija

Real Madrid nakon jedanaesteraca izborio finale Superkupa

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u finale španjolskog Superkupa nakon što su u polufinalnom susretu u Rijadu pobijedili Valenciju s 4-3 (1-1) boljim izvođenjem jedanaesteraca.
Sport / Nogomet | 11. 01. 2023. u 23:17 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je četvrto izdanje španjolskog Superkupa koje se održava kao "mini turnir" s četiri ekipe, pri čemu treće u Saudijskoj Arabiji.

Do 2019. za trofej pobjednika Superkupa, kao i u većini država, borili su se prvak i pobjednik kupa. No, od siječnja 2020. u borbi za trofej sudjeluju četiri momčadi.

Prvi Superkup u novom formatu je održan 2020. u Jeddahu, a slavio je Real Madrid. Potom je turnir održan u Sevilli uz slavlje Athletica, dok je prošle godine u Rijadu ponovno pobijedio Real Madrid.

"Kraljevski klub" će i ove godine imati priliku osvojiti trofej nakon što je u prvom polufinalu porazio "Šišmiše" boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 1-1.

Real je poveo u 39. minuti golom Karima Benzeme iz jedanaesterca, a bio je to njegov četvrti gol u tri nastupa nakon SP-a, te čak 16. protiv Valencije, jedne od najdražih žrtava Realova kapetana.

Izjednačio je Samuel Lino u 47. minuti, a do isteka 90. minute više nije bilo golova, premda je Vinicius Junior u petoj minuti nadoknade imao zicer, no Giorgi Mamardašvili je sjajno reagirao na vratima "Šišmiša".

U produžetku nije bilo golova, pa je pobjednik odlučen nakon izvođenja jedanaesteraca.

Video: REAL MADRID U FINALU SUPERKUPA

Kod Reala sva četvorica igrača su bila precizan, pet nije niti trebao pucati, a golove su zabili Benzema, Luka Modrić, Toni Kroos i Asensio, dok su kod Valencije bili precizni Edison Cavani, Moriba i Guillamon. Comert je prebacio vrata, dok je Gayin udarac obranio Thibaut Courtois.

Modrić je ušao u igru u drugom poluvremenu umjesto Camavinge.

U drugom polufinalu u četvrtak će igrati Barcelona i Real Betis, a finale je u nedjelju.

Kopirati
Drag cursor here to close