Bundesliga

RB Leipzig upisao treći poraz zaredom

RB Leipzig je peti na ljestvici sa 45 bodova, dva manje od četvrtog Freiburga koji drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone, dok je Mainz osmi sa 40 bodova.
Sport / Nogomet | 01. 04. 2023. u 19:20 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zagrijavanju za Der Klasiker igralo se pet utakmica 26. kola Bundeslige. Nogometaši RB Leipziga pretrpjeli su treći poraz u posljednja četiri nastupa u prvenstvu izgubivši na svom terenu od Mainza 05 s visokih 0:3, a hrvatski reprezentativni stoper Joško Gvardiol igrao je do 71. minute.

Utakmica je loše počela za Leipzig koji se našao u zaostatku već u 9. minuti kada je Ingvartsen pospremio odbijanac u mrežu. U prvoj polovoci drugog poluvremena su Ajorque u 57. i Kohr u 67. minuti pogađali za konačnih 0:3. RB Leipzig je peti na ljestvici sa 45 bodova, dva manje od četvrtog Freiburga koji drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone, dok je Mainz osmi sa 40 bodova.

Dio Drena Beljo igrao je do 88. minute za Augsburg koji je ispustio vodstvo od 2:0 na gostovanju kod Wolfsburga, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, te odigrao 2:2. Na poluvremenu je bilo 2-0 za goste autogolom Arnolda u 2. minuti i golom Berishe u 32. minuti. Osim autogola, Arnold je još i zapucao kazneni udarac u prvom poluvremenu. Tih 2:0 za Augsburg je vrijedilo do 84. minute kada je Waldschmidt smanjio na 2:1 da bi Nmecha u šestoj minuti sudačke nadoknade poravnao na 2:2.

Josip Juranović ostao je na klupi Union Berlina u 3:0 domaćoj pobjedi protiv Stuttgarta kod kojega nije bilo Borne Sose, dok je Filip Uremović igrao do 76. minute za Herthu koja je na gostovanju kod Freiburga igrala 1:1. Union je treći na ljestvici sa 51 bodom, dva manje od vodeće Borussije iz Dortmunda, a jednim manje od drugog Bayerna uoči "Der Klassikera" koji počinje u 18.30 sati. Hertha je 16. sa 22 boda, a Stuttgart posljednji 18. sa 20 bodova.

 

Kopirati
Drag cursor here to close