Bundesliga

Borussia Dortmund slavila u derbiju protiv RB Leipziga

U prvom susretu 23. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia Dortmund je u petak pobijedila RB Leipzig sa 2-1 preuzevši vrh Bundeslige.
Sport / Nogomet | 04. 03. 2023. u 00:35 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borussija je prvi put zatresla mrežu u 13. minuti. Jude Bellingham je nabacio u šesnaesterac, a loptu je dočekao Julian Brandt i zabio u donji lijevi kut, međutim pogodak je poništen nakon asistencije VAR-a zbog igranja rukom.

Sedam minuta kasnije domaćin je ipak poveo. Janis Blaswich je skrivio kazneni udarac, a Marco Reus zabio za 1-0. U 39. minuti Borussija je bolju igru okrunila i drugim golom, a pogodak je postigao Emre Can.

U 48. minuti je Andre Silva mogao smanjiti, ali je bio neprecizan. Silva je imao sjajnu priliku i u 70. minuti, no Alexander Meyer je odlično obranio. No, četiri minute kasnije Emil Forsberg je zabio vrativši nadu gostima.

U samoj završnici gosti su mogli do boda, no lijepe prilike nisu realizirali Timo Werner i Forsberg. GOLOVI

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol igrao je cijeli susret za Leipzig.

Iznimno je ovo važna pobjeda za Borussiju u borbi s Bayernom i Union Berlinom za naslov prvaka Njemačke.

Momčad iz Dortmunda sada ima tri boda više od Bayerna kojeg u subotu očekuje gostovanje kod Stuttgarta, kojemu je svaki bod važan u borbi za prvoligaški spas.

U subotu će snage odmjeriti Union Berlin - Koln, Mainz - Hoffenheim, Borussia M'gladbach - Freiburg, Bochum - Schalke 04, Augsburg - Werder Bremen, te Stuttgart - Bayern Munchen, dok su u nedjelju na rasporedu preostala dva susreta ovoga kola Bayer Leverkusen - Hertha Berlin, te Wolfsburg - Eintracht Frankfurt.

Kopirati
Drag cursor here to close