Dion Drena Beljo

Osijek prodao nadarenog centarfora njemačkom Augsburgu

"Trener Enrico Maassen zvao me svaki dan, slao poruke, nagovarao na dolazak, inzistirao da se što prije priključim. Pričao mi je kako ima posloženu momčad, da mu nedostaje samo jedan napadač, centarfor, koji će prilike pretvarati u pogotke".
Sport / Nogomet | 13. 01. 2023. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki hrvatski napadački talent Dion Drena Beljo prešao je iz Osijeka u redove bundesligaša Augsburga. Zbog njega su čak poslali zrakoplov iz Njemačke, dajući mu i time na važnosti.

Germanijak piše kako je iza mladog napadača inzenzivnih tjedan dana, od prve ponude Augsburga koja je bila dosta ispod ove konačne, preko ulaska Dinama u igru za transfer, odluka i preokreta, odbijenice i konačnog prihvaćanja Augsburgove ponude.

"Iskreno, ne znam tko mi glavu nosi zadnjih nekoliko dana, haha. Bilo je baš stresno, puno sam razmišljao, konzultirao se s obitelji i prijateljima, vagao što je najbolje za moju karijeru. Na kraju smo prelomili, odlučili se za Augsburg i uvjeren sam da smo dobro odlučili", izjavio je Beljo za ovaj medij, nekoliko minuta prije polaska za Njemačku.

Kaže kako je najviše razišljao o trenutačnoj poziciji Augsburga koji je u zoni ispadanja, a neće im biti lako ni na proljeće. Stoga je potencijalno ispadanje u 'Zweitu' nakon samo pola godine u Njemačkoj sigurno nešto čemu nogometaši ne teže u karijeri.

Augsburg je u elitni razred njemačkog nogometa došao prije 12 godina o otad nije ispadao.

"Trener Enrico Maassen zvao me svaki dan, slao poruke, nagovarao na dolazak, inzistirao da se što prije priključim. Pričao mi je kako ima posloženu momčad, da mu nedostaje samo jedan napadač, centarfor, koji će prilike pretvarati u pogotke" kaže Beljo.

Zanimljivo, iako je i igri za njega bio i Dinamo, navodno Osijek nije ni razmatrao ponudu Modrih jer nije bila adekvatna ovoj Augsburgovoj.

Olakotna okolnost na novom početku za mladog napadača je i to što će mu suigrač biti David Čolina, Hajdukov lijevi bek, koji je također već u Augsburgu.

Osijek bi trebao zaraditi između 5 i 6 milijuna eura, uz bonuse.

Kopirati
Drag cursor here to close