Blijedi Eintracht

RB Leipzig slavio u derbiju, Bayern ide prema tituli

Bayern opet ima lijepih devet bodova ispred Borussie Dortmund, dok je sada RB Leipzig treći sa dva boda prednosti u odnosu na Bayer Leverkusen.
Sport / Nogomet | 17. 04. 2022. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri dana nakon jedne od najvećih pobjeda u povijesti kluba, Eintracht iz Frankfurta je doživio poraz u domaćem prvenstvu. Oslabljena bez prvog golmana Kevina Trappa, momčad Eintrachta je bila neka blijeda kopija one koju smo gledali na Camp Nou stadionu.

To je iskoristio Union Berlin koji je utakmica prelomio jako rano. Već u prvih 20 minuta domaćin je stigao do dva gola prednosti, zabijali su Taiwo Awoniyi i Grischa Promel te su tako odveli Union Berlin do vodstva odnosno pobjede.

Andrej Kramarić se poprilično ispromašivao u utakmici Hoffenheima i Greuther Fürtha koja je završila 0:0.

Bayern se oporavlja nakon eliminacije u četvrtfinalu Lige prvaka, očekivanom pobjedom protiv momčadi koje je na papiru bila austajder, ali se predstavila u vrlo dobrom svijetlu i pored konačnih 0:3.

Trener Julian Nagelsmann koji je ovih dana pod velikim pritiskom je napravio četiri promjene. Nianzou, Davies, Sabitzer i Gnabry zamijenili su Hernandeza, Comana, Sanéa i Musialu. Bayern je rano poveo autogolom Laursena koji je priznat tek nakon reakcije VAR-a, sudac Matthias Jöllenbeck isprva nije priznao pogodak jer je njegov pomoćnik vidio ofsajd poziciju. Završnica prvog dijela je bila vrlo zanimljiva. Prvo je domaćem sastavu poništen gol (Okugawa), zatim je Nianzou dobio samo žuti nakon udaranja laktom Kunzea. U drugoj minuti nadoknade opet je aktiviran VAR i opet je priznat gol Gnabryja. Na kraju je Bayern trijumf potvrdio golom Musiale četiri minute prije kraja.

U derbiju koji bi mogao odlučiti putnika u Ligu prvaka, RB Leipzig je slavio minimalno u Leverkusenu. Trenutak odluke se dogodio u 69. minuti kada Mađar Dominik Szoboszlai sjajno pogađa. Najbolju priliku za Bayer propustio je Schick pet minuta prije ulaska u svlačionice.

Bayern opet ima lijepih devet bodova ispred Borussie Dortmund, dok je sada RB Leipzig treći sa dva boda prednosti u odnosu na Bayer Leverkusen.

Kopirati
Drag cursor here to close